CHP’li Serter’den İzmir vurgulu 29 Ekim kutlaması

CHP’li Serter’den İzmir vurgulu 29 Ekim kutlaması

Serter: “Cumhuriyetin kalesi İzmir’in dağlarında dün olduğu gibi bugün de çiçekler açmaya devam edecek”

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde İzmirlilerin Cumhuriyet coşkusuna yürekten katıldığını belirterek şu mesajı verdi:

“Bize Cumhuriyetimizi hediye eden büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün temel değerlerini, Cumhuriyetin 95.yıldönümünde ilk günkü istek, arzu ve ateşle taşımaya ve korumaya ant içerek bu ve inancı göğsümüzde taşımaya devam ederek Cumhuriyetin kalesi İzmir’in dağlarında dün olduğu gibi bugün de çiçekler açtıracağız. İzmir, Türkiye’nin yol göstericisi olmaya devam edecek.”

Cumhuriyetin 95.yaşında İzmir’in yeniden Cumhuriyete yakışır bir şehir imajının yenilenmesine ihtiyacı olduğunu söyleyen Serter “Önümüzdeki yerel seçimler bunun için çok büyük bir fırsattır. 30 ilçede ve Büyükşehirde çıkaracağımız güçlü, vizyon sahibi ve halkla her zaman iç içe olan adaylarla İzmir’imizin dağlarında yeniden çiçekler açacaktır. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

“İzmir üzerine oynanan oyunlara izin vermeyeceğiz.”

Cumhuriyetin 100.yılına doğru ilerlerken önümüzdeki 5 yıl için İzmir’e yeni bir eylem planı hazırlanması gerektiğinin altını çizen Serter, “İnsan haklarına duyarlı, insan sevgisi temelinde yerel yönetimlere sahip olan İzmir’imiz, onu tahrip etmek ve İzmir’in ekonomik değerleriyle oynamak isteyen güçlerin sahne almaya çalıştığı bir arena haline getirilmeye çalışıyor. Bizler, bütün Cumhuriyet Halk Partili Milletvekilleri ve partimize gönül veren tüm İzmirliler gönüllüler olarak buna tüm gücümüzle karşı çıkacağız ”diye konuştu.

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin gölgesine sığınarak İzmir’i talan etmek isteyen kişi ve grupların İzmir için oluşturmaya çalıştıkları imaj onlar açısından İzmir’in kazanılmasına hizmet etmeyecektir. Temiz siyasetin geçerli olduğu ve insan temelli yaklaşımların değer gördüğü İzmir’imiz birçok sorunla boğuşuyor. Tarımdan sağlığa, ticaretten ekonomiye kadar olumsuz  giden her şeyden ilk etkilenen yerlerin başında İzmir gelmektedir” dedi.

“İzmir, Türkiye’ye yol gösteriyor”

Sadece İzmir’de değil son günlerde CHP’nin görevli milletvekillerinden biri olarak Çorum, Muş ve Kırşehir’i de ziyaret ettiğini ve esnafla, köylüyle, çiftçiyle bir araya geldiğini belirten Serter şöyle konuştu: “ İzmir Milletvekili olduğumu öğrenen Anadolu halkının yüzü aydınlanıyor, başka bir umut ışığı İzmir’den bütün Anadolu’ya yayılıyor. Bunun kıymetini ve önemini bilmek zorundayız ve bu sorumlulukla hareket etmek mecburiyetindeyiz.”

Sorunları çözmek için çalışıyoruz

Serter, “Çeşme’den halkın tepkisiyle uzaklaştırılan ve şarbonlu hayvanları taşıdığı iddia edilen Rahmeh gemisinden, Menemen’de hayvanlarını satamayan yerel besicilere, Ege Denizi’nde kaçak taşınan ve maalesef hayatlarını kaybeden onlarca düzensiz göçmenin sorunlarına ve can güvenliklerine kadar İzmir’in kara ve deniz sularında yaşanan her olayın takipçiyiz. Türkiye’nin en can alıcı sorunlarının başında gelen sağlık sorunları ve en başta son aylarda giderek tırmanan ilaç krizinin çözümü noktasında yerel meslek odalarıyla temas halindeyiz” dedi.

İzmir’deki konut satışlarının geçen senin Eylül ayına göre bir yılda yüzde 18.1 oranında azaldığına da dikkat çeken Serter “ İzmir’e yatırımlar azalıyor, insanların güvensizliği her alanda artıyor” diyerek İzmir’in temel sorunlarından biri olan ekonomik küçülmeye de dikkat çekti.