Nagehan Alçı'dan CHP'li başkana alkış

Nagehan Alçı'dan CHP'li başkana alkış

Buca Belediyesi'ni alkışlıyorum!

Habertürk gazetesinden Nagehan Alçı yazdı...

Önceki hafta Fatih’teki Sıddık Sami Onar Caddesi’nden başlayarak darbecilerin isimlerini bugün hâlâ taşıyan sokak ve caddeler olduğunu hatırlatmıştım. Fatih Belediyesi ilk adımı attı ve o caddenin isminin "Berin Menderes" olarak değiştirilmesi için sürecin başladığını açıkladı. Sizlerden Türkiye’nin dört bir yanından darbecilerin isimlerini taşıyan sokak, cadde ve meydan isimleri geldi ve gelmeye devam ediyor.

İzmir’in Buca Belediyesi sınırlarındaki Çevik Bir Meydanı da bunlardan biriydi. Nasıl ki Sıddık Sami Onar gibi, Kenan Evren gibi, Sedat Celasun gibi darbecilerin isimlerinin caddelerden, sokaklardan silinmesi gerekiyorsa Çevik Bir isminin de o meydandan kaldırılması gerekiyor.

Ancak edindiğim bilgilere göre şöyle bir durum var: Vatandaşlardan bu meydanın adının değiştirilmesi için ciddi bir talep geliyormuş, hatta Buca Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'ne geçtiğimiz yıl konunun gündeme alınması için teklif sunmuş. Konu gündeme de gelmiş, fakat Büyükşehir Meclisi’nde Çevik Bir isminin korunmasına karar verilmiş. Yani maalesef 2019 Türkiyesinde, 28 Şubat darbesinin ana aktörü hâlâ onore ediliyor. Üstelik geçen yıl yargının verdiği müebbet hapis kararına rağmen…

Ancak sizlerden gelen fotoğraflara göre o meydanı Buca’nın CHP’li, sevilen Belediye Başkanı Levent Piriştina yeniden yapmış, Atatürk heykelini onarmış, etrafında kırılan çocuk heykellerini kaldırmış ve Çevik Bir tabelası da kalkmış. Şu an kağıt üzerinde o meydanın ismi hâlâ Çevik Bir olsa da bunu gösteren herhangi bir işaret yok. Yukarıdan gelen dirence rağmen, vatandaşların talebi doğrultusunda bir jest olarak algıladığım bu hareketinden dolayı Buca Belediyesi'ni alkışlıyorum!