İstanbul’da cinayet: ABD'li yaşlı adam evine aldığı Suriyeli tarafından öldürüldü

İstanbul’da cinayet: ABD'li yaşlı adam evine aldığı Suriyeli tarafından öldürüldü

ABD'de 15 yıl önce ilaç fabrikasından emekli olunca İstanbul'a yerleşen 80 yaşındaki Loren İrville Senseman, kalacak yeri olmadığını söylediği için evine aldığı Suriyeli Baha Haj Hassan ve Marey El Esad tarafından öldürüldü.

Hürriyet'ten Çetin Aydın'ın haberine göre Amerikalı Loren İrville Senseman, ABD'de ilaç fabrikasında çalışıyordu. Şirket Suudi Arabistan'a gönderdi. Buradaki çalışmasının tamamladıktan sonra emekli oldu. Emekli olduktan sonra 15 yıl önce Türkiye'ye gelerek İstanbul'a yerleşti. Senseman Şişli İnönü Mahallesi Çimen Sokak numara 39'da yalnız yaşıyordu. Fırsat buldukça İstanbul ve Türkiye'yi geziyordu.

Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliğinin yaptığı araştırmaya göre, Senseman 14 Ağustos 2018 akşamı Taksim'e gitmişti. Burada Suriyeli Baha Haj Hassan(26) ile tanıştı. Fırıncıda çalışan Hassan, kalacak yeri olmadığını, zor durumda olduğunu söyledi. Bu duruma üzülen Senseman, Hassan'a evinde kalabileceğini söyledi. Hassan, Senseman'ın evinde kalmaya başladı. Hassan eve gittiğinde, Senseman'ın evinde antika eşyalar ve paralar olduğunu gördü. Bu durumu halı yıkamacıda çalışan Suriyeli arkadaşı Marey El Esad'a(19) söyledi. İki Suriyeli, evi soymak için plan yaptı. 17 Ağustos 2018 günü, Hassan, sigara alma bahanesiyle Senseman'la dışarı çıktı. Eve girdikleri sırada Hassan, Senseman'ın ağzını kapatırken, bir anda evin kapısında beliren Esad, Senseman'ı göğsünden peş peşe bıçakladı. İkili, öldürdükleri Senseman'ı banyoya götürdü. Hassan ve Esad, sabaha kadar evin altını üstüne getirerek Senseman'a ait cep telefonu, bilgisayar, paralar ve antika eşyalarını alarak sabah 06.00 sıralarında evden çıktı.

KOMŞULARI POLİSİ ARADI

Senseman'ı 10 gündür görmeyen komşuları evden kötü kokular gelince polisi aradı. Polis çilingirle kapıyı açtı ve içeri girdi. Senseman'ın cesedi evin banyosunda bulundu. Ev darmadağındı. Senseman'ın cep telefonu evde yoktu. Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği ekipleri araştırma başlattı. Polis evi gören güvenlik kamera görüntülerini incelemeye aldı. Kamera görüntülerinde iki kişinin gece eve girdiğini, sabaha karşı da iki valizle çıktıklarını belirledi.

Polis, Senseman'ın cep telefonu trafiğini incelemeye aldı. Yapılan incelemede Suriyeli Baha Haj Hassan'la sık sık görüştüğünü belirledi. Cep telefonunu da Fatih Aksaray'da cep telefonu dükkanı bulunan Suriyeli Mahmut Muaz'a sattıkları tespit edildi. Ekipler, Hassan'ı Esenyurt'ta gözaltına alırken, Muaz'ı da işlettiği telefon dükkanında gözaltına aldı.

'BİRBİRLERİNİ SUÇLADILAR'

Sözcü'nün haberine göre ise sanıklar ifadelerinde birbirini suçladılar. Hassan'ın evinde evden çaldıkları eşyalar bulundu. Hassan, ifadesinde, kendisinin cinayetle ilgisi olmadığını, Senseman'ı, görüntüdeki ikinci kişi olan Esad'ın öldürdüğünü söyledi.

Esad Kasımpaşa'da kaldığı evde gözaltına alındı. Esad'ın yakalandığı evde Senseman'ın İETT kartı ve ayakkabısı bulundu. Esad ise, ifadesinde, "Beni Baha aradı, iş tamam dedi eve çağırdı. Ben eve girdiğimde ölmüştü. Ben sadece hırsızlık yaptım" dedi.

Senseman'ın cenazesi ise ABD Başkonsolosluğu yetkililerince Adli Tıp Kurumundan alınarak ülkesine gönderildi. Emniyette sorguları tamamlanan 3 kişi adliyeye sevk edildi. Senseman'ın bulunan eşyaları da adli emanete konuldu.