TKP: 15 Temmuz neyin bayramı?

TKP: 15 Temmuz neyin bayramı?

Türkiye Komünist Partisi (TKP), 15 Temmuz'un yıl dönümünde bir açıklama yayımladı. Açıklamada 'darbecilerin arzu ettiği Türkiye ile AKP'nin yaratmak istediği Türkiye arasında ne fark var?' diye soran TKP, 'AKP iktidarı, bir kardeş kavgasından üstün çıkmanın sevincini yaşamaktadır' dedi.

15 Temmuz'un yıl dönümünde bir açıklama yayımlayan TKP, "Tarihte darbecilerle darbeye maruz kalanların birbirine bu kadar benzediği ve birbirinden ayırt edilemediği pek az örnek vardır" diyen TKP, "Halkımızın asıl bayramı Amerikancılık, gericilik, emek düşmanlığı, piyasa ekonomisi bu ülkeden kapı dışarı edildiğinde kutlanacaktır" ifadelerini kullandı.

TKP'nin açıklaması şöyle:

15 TEMMUZ NEYİN BAYRAMI?

'FETÖ' diye adlandırılan darbecilerin arzu ettiği Türkiye ile AKP’nin yarattığı ve yaratmak istediği Türkiye arasında ne fark var? 

İkisinde de emekçi halkın, işçilerin yararına hiçbir şey yok; darbe yapan da darbe yapılan da sermayenin hizmetinde değil mi?

İkisi de ABD yönetiminin, NATO’nun gözüne girmek için çaba harcamıyor mu?

Hem darbecilerin hem siyasi iktidarın laikliği değil dinsel kurallara dayalı bir toplumsal yapıyı hedeflediği açık değil mi?

O halde neyin bayramıdır bu?

Ülkenin kurtuluşunu mu, Erdoğan’ın kurtuluşunu mu kutluyorsunuz?

Söyleyelim, AKP iktidarı, bir kardeş kavgasından üstün çıkmanın sevincini yaşamaktadır. Darbecileri yıllarca en kritik pozisyonlara yerleştiren, onlarla birlikte Türkiye’nin siyasal, toplumsal ve ekonomik yapısında önemli ve gerici müdahalelerde bulunan siyasi iktidardır. Darbe girişiminden bir yıl sonra dahi kendisini darbecilerden arındıramayan, darbecilerin kim olduğunu bile bir türlü net bir biçimde ortaya koyamayan da aynı iktidardır.

AKP iktidarının 15 Temmuz’u bayram olarak ilanı halkımızın aklıyla alay etmekten başka bir anlam taşımaz. Tarihte darbecilerle darbeye maruz kalanların birbirine bu kadar benzediği ve birbirinden ayırt edilemediği pek az örnek vardır. 

Darbecilerin ele başısı Fethullah Gülen'in “darbeyi ben değil bizzat Erdoğan yaptı” derken gerçekleri çarpıttığını da görmek gerekir. Gerçek, hep birlikte halka karşı ve defalarca darbe yaptıklarıdır.

15 Temmuz gerçeği budur.

Halkımızın asıl bayramı Amerikancılık, gericilik, emek düşmanlığı, piyasa ekonomisi bu ülkeden kapı dışarı edildiğinde kutlanacaktır.

Türkiye Komünist Partisi