Yeniçağ yazarından ‘Sağdan oy alacak CHP’liyi Allah yaratmadı’ diyen Şen’e suç duyurusu

Yeniçağ yazarından ‘Sağdan oy alacak CHP’liyi Allah yaratmadı’ diyen Şen’e suç duyurusu

İYİ Parti'ye yakınlığıyla bilinen gazetenin yazarı Orhan Uğuroğlu, FOX TV programına çıkan Mustafa Şen adlı kişinin, CHP adayına yönelik sözleriyle ilgili olarak “Bu ağzından çıkanı kulağı duymaz kişi, ‘CHP adayının sağ kesimden oy alması imkânsız’ diye fetva veriyor. Kocaman bir yuh” dedikten sonra bu kişi hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.

İYİ Parti’ye yakınlığı ile bilinen Yeniçağ Gazetesi’nin yazarı Orhan Uğuroğlu, FOX TV Çalar Saat canlı yayınına çıkan Mustafa Şen adlı kişinin mealen, "Sağdan oy alacak bir CHP'liyi Allah daha yaratmadı..." sözlerini eleştirdi. Uğuroğlu, bu kişi hakkında Ankara Cumhuriyet Savcılığına, TCK’nın 216. Maddesi ve Anayasa başta diğer yasalara aykırı sözleri ve "dine hakaret suçu" işlemesi nedeniyle suç duyurusunda bulunduğunu bildirdi.

Uğuroğlu, bugünkü köşe yazısının, ‘Suç duyurusunda bulunuyorum’ ara başlıklı bölümünde, şunları kaydetti:

“Bu ağzından çıkanı kulağı duymaz kişi, "CHP adayının sağ kesimden oy alması imkânsız" diye fetva veriyor... Kocaman bir yun... Allah korkusu olmayan bu kişi "araştırmacı" kimliği ile AKP'nin algı operasyonlarını yapan açık bir AKP tetikçisi... Bu sözleri, "Allah Erdoğan'ı indirecek bir kişiyi yaratmamış" demektir. Mustafa Şen adlı kişi, kendisini Allah'a eş koşmakta, yaratılanların zihinlerini okumakta, açıkça yüce dinimize ve yaratanımıza hakaret etmektedir.

‘AZ KALDI, MİLLET SANDIĞA GÖMECEK’

Mustafa Şen hakkında FOX TV Çalar Saat programında 6 Mayıs 2018 tarihindeki sözleri için Ankara Cumhuriyet Savcılığına Türk Ceza Kanununun 216. Maddesi ve Anayasa başta diğer yasalara aykırı sözleri ve "dine hakaret suçu" işlemesi nedeniyle suç duyurusunda bulunuyorum.

Az kaldı. Millet 24 Haziran'da başta sizin gibi televizyonlarda algı operasyonları yapan uzman kimlikli AKP'liler başta olmak üzere hepinizi sandığa gömecek.”