PİAR'ın son anketinden bomba analiz: MHP seçmenininden AKP'ye oy yok

PİAR'ın son anketinden bomba analiz: MHP seçmenininden AKP'ye oy yok

"Sahada, cumhur ittifakının tabanı artık yolsuzluk şikayetini sık dile getiriyor çünkü ekonomik kriz vatandaşın cebine dokundukça iktidarın diğer konularda yaptığı yanlışlar göze batmaya başladı..."

PİAR Araştırma şirketi Başkanı Kadir Atalay, son anket sonuçlarına göre, MHP seçmeninin yarısının AKP’ye oy vermeyeceğini belirterek, AKP’nin en büyük oy kaybını Ankara’da yaşadığını ve Mansur Yavaş’ın seçimi kazanmaya yakın olduğunu söyledi.

PİAR Araştırma Başkanı Kadir Atalay “Son araştırmamızda, MHP’li seçmenlere “AK Parti’nin aday çıkardığı yerlerde oy verecek misiniz” diye sorduk. Yüzde 50’si ‘Hayır’, yüzde 30’u ‘Evet’ dedi. Yani Türkiye genelinde, MHP seçmeninin en az yüzde 50’si AK Parti adayına oy vermemeyi tercih ediyor” dedi.

Diken’in sorularını yanıtlayan Atalay, AKP’nin en büyük güç kaybının Ankara’da yaşadığını belirterek, “İktidar 20 yıldan fazla yönettiği başkenti kaybetmeye doğru gidiyor. Ulusalcısından, Kemalistine, sağcılarına kadar her zaman milliyetçi adayların kazandığı bir şehirdir Ankara. Bugün her anketimizde CHP’li aday Mansur Yavaş ve AK Parti adayı Mehmet Haseki arasında en az altı yedi puan oy farkı Yavaş’ın lehine çıkıyor” ifadelerini kullandı.

İktidarın kendi seçmeninin yolsuzluktan şikayetçi olduğunu kaydeden Atalay, “Sahada, cumhur ittifakının tabanı artık yolsuzluk şikayetini sık dile getiriyor çünkü ekonomik kriz vatandaşın cebine dokundukça iktidarın diğer konularda yaptığı yanlışlar göze batmaya başladı” şeklinde konuştu.