Kocaoğlu'na protesto

Kocaoğlu'na protesto

Kendilerini Kültürpark Platformu olarak adlandıran bir kısım vatandaş, Tınaztepe Üniversitesi’ne yönelik tahsis için meclis toplantısında protesto sergiledi.

Özgür TUĞRUL-YURT

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısı Başkan Aziz Kocaoğlu idaresinde, ilginç bir olay ile gerçekleşti.

Kendilerini Kültürpark Platformu olarak adlandıran bir grup vatandaş mecliste söz almak istedi. Platform temsilcileri, Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz ay Kültürpark Şube Müdürlüğü tarafından kullanılan hizmet binasının 3 yıl süreyle, İzmir Tınaztepe Üniversitesi’nin Rektörlük ve Akademik Birimlerinin eğitim hizmetlerinde kullanılması için tahsis edilmesine yönelik tepkilerini ortaya koydu.

KOCAOĞLU: KÜLTÜRPARK PLATFORMUNU TANIMIYORUM
‘Kültürpark halkındır halkın kalacak’ yazılı pankart açan platform temsilcileri Başkan Kocaoğlu’na seslendi. Kocaoğlu ise usul gereği meclis üyeleri dışında bir kişinin oturumda söz alamayacağını hatırlattı.

Temsilci, “Ben burada halk adına konuşuyorum” dedi.

Kocaoğlu, “Orası seni ilgilendirmez” cevabını verdi.

Kocaoğlu ayrıca, “Kültürpark platformunu tanımıyorum” çıkışında bulundu.

Temsilci ayrıca, "Siz tanımıyorsunuz ama İzmirliler tanıyoruz" cevabını verdi. 

Kocaoğlu'na protesto

Daha sonra Kocaoğlu, “Büyükşehir belediye başkanı ayda gezmiyor. Randevu alırsınız vermezsek bu davranışı yaparsınız. Siz hiç randevu istemediniz. Geleceksiniz, istiyorsanız CHP, AKP, MHP’nin gruplarını toplayacağım. Orada derdinizi anlatacaksınız. Şimdi oturup meclisi dinleyeceksiniz. Meclis oturumunda dışarıdan kimsenin konuşma hakkı yoktur. Başkanın gündeme getirdiği konular tartışılır burada da meclis üyeleri konuşur. Randevu isterseniz randevu veririm. İstemezseniz sizi burada konuşturmam” ifadelerini kullandı.  

Bunun üzerinde temsilci, “Usulü anladık. Bunu randevu talebi olarak alın. Randevu sözünün almış olalım” açıklamasını yaptı.