Başkan Handan Toprak TÜRKAP yönetim kurulunda!

Başkan Handan Toprak TÜRKAP yönetim kurulunda!

İstanbul’da  Türkiye’nin Kadın Radiosu “Lady Radio” önderliğinde 6 ülkeden kadın Milletvekilleri, Belediye Başkanları, Sivil Toplum Örgütleri, Akademisyenleri katılımı ile Türk Dünyası Kadın Platforumu  1. Forumu  düzenlendi.

Türkiye adına Forum’a Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak, CHP Milletvekili Jale Nur Süllü,  İyi Parti Milletvekili Aylin Cesur, Kırgızistan Milletvekili Elvira Surabaldiyeva, Azerbaycan Milletvekilleri Jale Aliyeva, Kamile Aliyeva, KKTC Milletvekili Jale Refik Rogers  ve Kazakistan’dan , Özbekistan’dan konu uzmanı aydın kadınlar  katıldı.

Başkan Handan Toprak TÜRKAP yönetim kurulunda

Türk Dünyası Kadın Platforumu kurucuları Mehriban Alışanova, İlhame Novruzova ve Zaid Nahmatov ev sahibi olarak hoşgeldiniz konuşması yaptıktan sonra katılımcılar kendi ülkelerinin kadın konuları hakkında bilgi paylaşımında bulundu ve Platforum’ dan beklentilerini dile getirdiler. Toplantı devamında  6 ülke temsilcisinden  oluşan Türk Dünyası Kadın Platforumu Yönetim Kurulu seçildi. Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Türkiye adına Yönetim Kuruluna oy çokluğu ile kabul edildi.

KaDer Başkanı Nuray Karaoğlu ve  Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Temsilcisi Gülsüm Kav moderatörlüğü ile yönetilen eşzamanlı panellerde Kadına Şiddet ve Kadın Lobiciliği konuları ele alındı.

TÜRKAP’ın bundan sonraki hedefleri ortak siyasi,sosyokültürel projeler üretmek, kadın dayanışmasının sınırlarını genişletmek, kadınlar arasında dialoğu arttırmak, tarihten gelen kardeşlik bağımızı güçlendirmek, kadın  lobicilik faaliyetleri yönünde projeler ve   5 Aralık 2018 tarihinde  Kadın Hakları gününde daha çok ülke katılımı ile Yılın Kadın ödülleri törenini gerçekleştirmek olacaktır.