İzmir’de ‘Zafer’in’ 96. Yıl Coşkusu

İzmir’de ‘Zafer’in’ 96. Yıl Coşkusu

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96'ıncı yıldönümü İzmir’de coşkuyla kutladı. İzmir’in ilçelerinde erken saatte başlayan kutlamalar renkli görüntülere sahne oldu.

Nil KAHRAMANOĞLU-YURT

Kutlamaların ilk adresi Cumhuriyet Meydanı oldu. Atatürk Anıtı'na çelenk sunan İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordusu ve Garnizonu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, daha sonra İzmir Valiliği'nde kent protokolünün tebriklerini kabul etti. Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın söylenmesi ve Türk Bayrağının göndere çekilmesiyle başlayan resmi tören, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ve askeri geçit töreni ile devam etti. Meydanı dolduran  İzmirliler,  alkışlar ve tezahüratlarla 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı.  

Buca'da Binlerce Bayrak Dağıtıldı

Buca Belediyesi tüm yurtta coşkulu törenlerle kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96. yıldönümünde Bucalı vatandaşların evlerini süslemesi için binlerce Atatürk portreli Türk Bayrağı dağıttı. Belediye hizmet binası önünde yapılan bayrak dağıtımına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi, uzun kuyruklar oluşturdu. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina,” Atatürk, bayrak ve mücadeleye saygının en üst düzeyde gösterildiği ilçelerden olmak, bu ilçede yöneticilik yapmak anlatılabilir bir duygu değil. Ne kadar kararlı olduğumuzu Zafer Bayramında zafer kuyruğuyla bir kez daha göstermiş olduk” dedi.

30 Ağustos Coşkusu Foça'da  

Foça’da, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96.Yıldönümü kutlamaları, resmi törenlerle başladı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’nda, çelenk sunma töreni yapıldı. Törene, Foça Kaymakamı Ali Çetin, Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanı Tuğamiral Gürsel Çaypınar, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, sivil ve askeri erkân, Foça Belediyesi Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları üyeleri ile vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıtı’na; Foça Kaymakamlığı, Foça Garnizon Komutanlığı ve Foça Belediye Başkanlığı çelengi sunuldu. Garnizon Komutanlığı’nca, günün anlan ve önemi ile ilgili konuşma yapıldı.

Batur; '30 Ağustos Bir Kahramanlık Destanıdır'

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur 30 Ağustos Zafer Bayramı  96. Yılı kutlamaları kapsamında Narlıdere’de  düzenlenen törene katıldı. Narlıdere Şehitliğinde gerçekleştirilen Törene Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Narlıdere Kaymakamı Hayrettin Çiftçi, Garnizon Komutanı İstihkam Albay Tuncay Pekşen, Şehit aileleri ve Gaziler, CHP Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat, Narlıdere İlçe Emniyet Müdür İsmail Yalçın, Narlıdere İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Koçak,  Dernek ve sivil toplum örgütü temsilcileri,  Muhtarlar ile Narlıdereliler katıldı. 30 Ağustos Zafer bayramı sebebiyle bir mesaj yayınlayan Narlıdere Belediye başkanı Abdül Batur, bir Ulusun küllerinden yeniden doğduğu gün olan 30 Ağustos tarihinin bir dönüm noktası olduğuna dikkat çekerek Yüce Atatürk’ün önderliğinde yazılan bir kahramanlık destanı olduğunu ifade etti.