İzmir'de 2014’teki DSP rüzgarı 31 Mart için esmeye başladı

İzmir'de 2014’teki DSP rüzgarı 31 Mart için esmeye başladı

Menemen Belediyesi’nin 20 yıllık Başkanı Tahir Şahin ve Tire Belediyesi’nin CHP’li Başkanı Tayfur Çiçek’in DSP’ye geçeceği öne sürüldü.

YURT-İZMİR

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Millet İttifakı gereği İzmir’de Kiraz ile birlikte İYİ Parti’ye bıraktığı iki ilçeden biri olan Tire’de mevcut Belediye Başkanı Tayfur Çiçek Demokratik Sol Parti’ye (DSP) geçme kararı aldığı belirtildi.

Ayrıca DSP ile direk temasında olan tek belediye başkanının da Çiçek olmadığı kulislere yansıdı.

Menemen’de 20 yıldır görevde olan CHP’li Belediye Başkanı Tahir Şahin’in yeni dönem için partisinin genel merkezinden vize alamamasının ardından bir sürprize hazırlandığı iddia edildi. Partileri ve özellikle ilçelerindeki dengeler açısından çok önemli olan iki ismin DSP’ye geçmesi halinde Menemen ve Tire’de seçim hesaplarının alt üst olacağı belirtiliyor.

DSP ve başkanların temasları bulunurken herhangi bir resmi açıklama henüz yapılmadı. Şahin ve Çiçek’in ilçelerinde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelecekleri ve yapılacak fikir alışverişi sonrasında nihai kararı verecekleri öne sürüldü.

Geçmişte Anavatan Partisi (ANAP), Demokrat Parti (DP) ve CHP ile 3 seçim kazanma gibi kırılması güç bir rekora imza atan Belediye Başkanı Çiçek ve 20 yıldır koltukta oturan Başkan Şahin için gerçekleşmesi beklenen hamleyi DSP kaynakları doğruladı.

YİNE AYNI SÜREÇ Mİ YAŞANACAK?
2014 yerel seçimlerinde CHP’nin aday göstermediği bazı isimler DSP’ye geçmişti. Parti değiştiren isimlerden bir kısmı bazı ilçelerde CHP’nin rakipleriyle arasındaki farkı azaltırken bazıları da seçimin kaybolmasına sebep vermişti.

Gelinen süreçte CHP’nin Parti Meclisi’nde (PM) geçtiğimiz günlerde şekillenen listede İzmir özelinde köklü bir değişim gerçekleşti. Mevcut belediye başkanlarının çok büyük bir çoğunluğu yeni dönem için aday gösterilmezken aday adaylarından favori olarak gösterilen çok sayıda isim de liste dışında kalmıştı. Bu durum, ‘2014’ye yaşanan DSP’ye geçişler yine mi yaşanacak?’ sorusunu akla getirdi. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, il binasında yaptığı açıklamada, ‘2014’te yaşananların 31 Mart’ta yaşanacağı endişesini taşımıyoruz’ mesajı verdi.

BAYINDIR’DA ADAY ADAYI OLAN CHP’Lİ ERİŞEN DE DSP SAFLARINA KATILACAK İDDİASI
İYİ Parti’ye bırakılan diğer bir ilçe olan Kiraz’da CHP’de tek aday adaylığı başvurusunun sahibi olan Salim Özkarakaş da DSP’nin yolunu tuttu. CHP’de yıllarca görev yapmış Mustafa Tosunlar Karaburun’da adaylık noktasında DSP’yi tercih ederken bir sürprizin de Bayındır’da yaşanabileceği öne sürüldü. CHP’den aday adaylığı başvurusunda bulunan fakat yarış dışı kalan Ali Erişen’in de DSP’den aday olacağı iddia edildi. 

BUCA'DA BEKİROĞLU DSP'DEN ADAY

Buca'da ise CHP'den aday gösterilmeyen İsmail Bekiroğlu sosyal medyadan paylaştığı mesajında "Halkım istiyor, öyleyse varım. Buca'yı beraber yöneteceğiz ve yapılan haksızlıklara boyun eğmeyeceğiz. Halkın dediği olur.
Tüm yurttaşlarıma iyi haberler alacağı hayırlı haftalar, esnafımıza da bol kazançlar dilerim." dedi.

İzmir'de DSP'nin adaylarının artacağı gelen bilgiler arasında.