AKP'nin yeni reklamı hakkında bomba iddia

AKP'nin yeni reklamı hakkında bomba iddia

AKP'nin 'Türkiye Vakti' ismiyle yayınlanan reklamı için CHP Trabzon milletvekili Haluk Pekşen bomba bir iddiada bulundu.  'Your God Is Dead' yani 'Tanrınız Öldü' diye şarkı yapan grubun müziğini kullandığını iddia etti.

CHP Trabnzon milletvekili Haluk Pekşen, AKP'nin seçim müziğine sert tepki gösterdi. Pekşen, 'rezilliğin bu kadarı fazla' diyerek; "Mübarek Ramazan ayında'Türkiye Vakti' ismiyle hazırlattığı reklam filminde 'Your God Is Dead' yani 'Tanrınız Öldü' diye şarkı yapan bir grubun müziğini kullanan AKP'ye Allah akıl fikir versin" ifadelerini kullandı.

REZİLLİĞİN BU KADARI FAZLA!!!
Mubarek Ramazan ayında 'Türkiye Vakti' ismiyle hazırlattığı reklam filminde 'Your God Is Dead' yani 'Tanrınız Öldü' diye şarkı yapan bir grubun müziğini kullanan
AKP'ye Allah akıl fikir versin.

— Haluk Pekşen (@halukpeksen) 17 Mayıs 2018

Partiler 24 Haziran seçim gününe hazırlanırken, reklam filmleri de gelmeye başladı. AKP de “Türkiye VAKti” sloganı ve “Gel! Birlikte olsun” mottosu ile bir reklam filmi yayınladı. AKP'nin büyük iddialarla yayınlamaya başladığı reklam filminde dikkat çeken ise, reklamda yer alan arka fon müziği oldu.

'SENİN TANRIN ÖLDÜ'

Çünkü fonda çalan müziğin, epik oyun ve animasyon müzikleri yapan Really Slow Motion’a ait “Your God is dead” yani “Senin Allah’ın öldü” adlı eserle bire bir aynı olduğu görüldü. AKP'nin "Türkiye vAKti" sloganı ve "Gel! Birlikte olsun" mottosu ile yayınladığı reklam filminde, ABD ve Fransa, Japonya gibi ülkelerin sancılı modernleşme ve gelişme süreçlerine dikkat çekilirken, halkların ve devletlerin farklı sancılı süreçlerden geçtiğine değiniliyor. 

'YERİNDE SAYAN DEĞİL FARK OLUŞTURAN TÜRKİYE İÇİN'

Reklamda, "Yerinde sayan değil, fark oluşturan Türkiye için" söylemleri yer alıyor. 

AKP'nin "Türkiye vAKti" adlı reklam filmi: