Zeytin Park yakında hizmette

Zeytin Park yakında hizmette

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin doğal yapısını bozmadan, yenilikçi ve modern tasarımlarla mesire ve piknik alanına dönüştürdüğü Zafer Mahallesi’ndeki 30 bin metrekarelik alandaki çalışmalarda sona gelindi. İBB Genel Sekreteri Buğra Gökçe ile Başkan Şenol parktaki çalışmaları inceledi

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un, göreve başladığı 2009 yılından bu yana İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve bürokratlarıyla yürüttüğü yakın ve uyumlu çalışma Gaziemir’e hizmet ve yatırım olarak dönüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir’e yeni cazibe merkezi oluşturmak amacıyla Zafer Mahallesi’ndeki toplam 30 bin metrekarelik alanı düzenleyerek her yaştan insanın keyifli saatler geçirebileceği bir yaşam alanı haline dönüştürüyor. Yapım aşamasında sona gelinen Zeytin Mesire ve Rekreasyon Alanı’nı ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe ile Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol çalışmaları yerinde inceledi. Yakın zamanda çalışmaların tamamlanarak mesire alanının halkın hizmetine sunulacağının altını çizen Başkan Şenol, “Yol ve kavşak düzenlemeleri ile yağmur suyu kuşaklama kanalları, yürüyen merdivenli ve asansörlü üst geçitler, İZBAN istasyonları ve çevre düzenlemeleri, parklar, semt garajı, Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu, Fuar İzmir gibi altyapı ve üstyapıya yönelik çalışmalarla Gaziemir’imizin hızlı ve planlı gelişiminde çok büyük katkısı olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu’na teşekkür ederim” diye konuştu.

Hem piknik hem spor

Betonarme hiçbir yapının inşa edilmeyeceği Zeytin Mesire ve Rekreasyon alanı, tamamen doğanın yapısıyla uyumlu malzemelerle donatılıyor. Dev rekreasyon alanı, zeytin ağaçlarının bölgeye yaydığı güzel kokuların yanı sıra 7 bin metrekarelik piknik alanıyla da tatil günlerinin vazgeçilmez mekanı haline gelecek. Kısa sürede tamamlanarak vatandaşın hizmetine sunulacak rekreasyon alanında, 350 adet zeytin ağacı korunarak bölgeye yeni ağaç türleri ve 5 bin adet çalı grubu bitki dikilecek. 500 kişinin kullanabileceği kapasitede 55 adet çatılı piknik masasının bulunacağı Zeytin Mesire ve Rekreasyon Alanı’nda doğayla uyumlu yürüyüş yollarının yanı sıra engelsiz spor alanı ve engelsiz oyun alanı, spor alanları, oyun grupları ve çok amaçlı sahalarla da bölge sakinlerinin yeni buluşma noktalarından biri olacak. 14 adet çeşme alana konuşlandırılmasıyla da Zeytin Mesire ve Rekreasyon Alanı, bölge halkının ve İzmirlilerin tüm ihtiyaçlarına cevap verecek.