İstanbul’da 2019 yılbaşı kutlaması olacak mı?

İstanbul’da 2019 yılbaşı kutlaması olacak mı?

31 Aralık yılbaşı gecesi İstanbul'da sadece Şişli Belediyesi'nin konser organizasyonu var. Beşiktaş Belediyesi bu yıl herhangi bir etkinlik düzenlemeyecek. Kadıköy Belediyesi de yeni yılı, 31 Aralık yerine 3 Ocak'ta kutlayacak.

Dünya yeni yıla her kentin en bilinen meydanları ve merkezlerindeki kitlesel kutlamalarla giriyor. Türkiye’de de İstanbul’un yeni yıla girerken bu kutlamalarının yapıldığı merkezi uzun yıllar boyunca Taksim Meydanı oldu.

Sözcü'de yer alan haber şöyle: Taksim Meydanı’nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde her yılbaşı gecesi renkli gösterilere sahne oluyordu. Ancak İBB, 2010’dan beri Taksim Meydanı’nda herhangi bir organizasyon yapmıyor.

BU YIL NİŞANTAŞI VE BEŞİKTAŞ DA YOK

İstanbul’da her 31 Aralık gecesi Taksim’in dışında Şişli Belediyesi’ne bağlı Nişantaşı ile Beşiktaş ve Kadıköy’de de yılbaşına özel organizasyonlar yapılıyordu.

BU YIL SADECE ŞİŞLİ KUTLAMA YAPIYOR

Ancak Beşiktaş Belediyesi bu yıl yılbaşı etkinliği düzenlemeyeceğini açıkladı. Şişli Belediyesi de Nişantaşı yerine kutlamaların adresi olarak Cevahir Alışveriş Merkezi’nin önünü seçti. Kadıköy Belediyesi de kutlamaları 31 Aralık’tan 3 Ocak 2018’e kaydırdı.

HAYKO CEPKİN VE YÜKSEK SADAKAT KONSERİ

Şişli Belediyesi bu yıl yeni yılı Cevahir Alışveriş Merkezi’nin önünde düzenlediği Hayko Cepkin ve Yüksek Sadakat konseriyle karşılayacak. Saat 18.00’de DJ performansı ile başlayacak etkinlik, yeni yılın ilk saatlerine kadar sürecek.

KADIKÖY 3 GÜN SONRA KUTLAYACAK

Kadıköy Belediyesi ise bu sene yılbaşı etkinliğini 3 Ocak’ta Seda Bağcan konseriyle Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirmeye karar verdi. Yeni yılın ilk günlerinde gerçekleştirilecek olan etkinliğe ücretsiz bir şekilde herkes katılabilecek.

GİRİŞ-ÇIKIŞLAR YASAKLANDI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, yılbaşı güvenlik tedbirleri kapsamında Pazartesi günü ağır tonajlı araçların şehir merkezindeki ilçelere girişinin yasaklandığını açıkladı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "İlimiz genelinde alınacak yılbaşı tedbirleri kapsamında herhangi bir olumsuzluğa meydan vermemek için Sarıyer, Şişli, Beşiktaş, Beyoğlu, Fatih, Bakırköy ve Kadıköy ilçelerinde 31.12.2018 Pazartesi saat 08.00'dan 01.01.2019 Salı günü saat 08.00'a kadar kamyon, tır, beton mikseri vb. ağır tonajlı araçların girişi yasaklanmıştır" denildi.