CHP'li Öztrak: Vatandaş IMF'nin yazacağı acı ilacı içmek zorunda kalır!

CHP'li Öztrak: Vatandaş IMF'nin yazacağı acı ilacı içmek zorunda kalır!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak CHP'de açıklama yapıyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak CHP'de açıklama yapıyor.

Öztrak'ın açıklamasından satır başları şöyle;

Kilosu 4 bin tl'lik çayları içeceksiniz, badem sularıyla besleneceksiniz. Bunu yapanlara 2018 elbette güzeldir. Ama doğalgaz yakmamak için evinde kazak üstüne kazak giyen, üniversite mezunu olup iş bulamayan, evindeki bir kap yemeğe et koyamayan, hayal kuramayan vatandaşa 2018 çok zor bir yıldı.

Türkiye 2019'a derin bir travma ile giriyor

2018 Tükiye'de risk ve belirsizliklerin arttığı bir yıl oldu. Faizler sıçradı. 2017 sonunda vatandaş 1000 lira ile 265 dolar alınabiliyordu. Şimdi sadece 188 dolar alınabiliyor aynı parayla. Türkiye dolara karşı yüzde 29 değer yitirdi.

"EKONOMİ GÜVEN ENDEKSLERİ GERİYE GİDİYOR"

2018'de ekonomiye duyulan güven de çakıldı. Ekonomi güven endeksleri geriye gidiyor. MB'nin politika faizi ise yüzde 8'den yüzde 24'e çıktı. Özetle 2018 ekonomide riski arttığı, güvenin kaybolduğu bir yıl oldu.

Ekonomik daralmaya ek olarak ortada yüksek bir enflasyon var. Dünyada en yüksek enflasyona sahip 10 ülkeden biriyiz. Vatandaşlarımızın çarşıda, pazarda yaşadığı gerçek enflasyon ise bu rakamların çok üzerinde.

Ucube tek adam parti sistemi

Boşuna demiyoruz bunlar milletten koptu, eski komşularını unuttular Saray'a taşınınca.

2018 asgari ücretinin açıklandığı tarihte bir asgari ücretli 422 dolar alabiliyordu. Şimdi ancak 381 dolar alınabilecek. Bu kadar ekonomiyi dolar üstüne inşa ederseniz hesapları dolarla yapmamız gerekiyor. 2020 lira verip algı yönetimi yapıyorlar bizim söylediğimiz rakamı veremeyince. (2200 TL)

Vatandaşına iş imkanı sağlayamayan bir ülkede ekonomiyi kurlarla faizlerle değerlendirmeye kalkarsanız ya faiz lobisi mensubusunuz ya da onların yandaşlarısınız.

Binbir emekle büyütülen gençlerimizin her 100'ünün 22 tanesi işsiz. Okutuyoruz, harcama yapıyoruz ama iş veremiyoruz. Manzara bu. Ama saray bunu göremez, orada işsizlik yok.

Adil ve eşit şartlarda seçim yapılmaması için ellerinden geleni yapıyorlar. FOX TV ve Halk tV'ye ceza yağdırıyorlar. AKP Genel Başkanı seçim süresince hiçbir sınırlamaya dahil olmadan cumhurbaşkanlığının sınırsız imkanlarını kullanacak. Meclis başkanı istifa etmeden aday olmasının önü açılıyor.

İstanbul'da seçimi kaybedeceklerini görüyorlar bari meclis başkanlığını kaybetmeyelim diyorlar.

Ucube tek adam sisteminin ilk bütçesini gördük. Gerek hazırlanışı, gerek mecliste görüşülmesi, gerek içeriği aynen kendisi gibi ucube.

Geçtiğimiz yıl her 100 liralık vergi gelirinin 10 TL'si faizcilere giderken şimdi 15 TL'si gidecek. Milletin alın terini de faizcilere verdi.

SARAY IMF İLE ANLAŞACAK

Saray IMF ile anlaşma için çoktan düğmeye basmış. Her şeye cevap yetiştirmeye yatışan saray bir tek buna cevap vermedi. Konuyla ilgili tık yok.

Tekrarlıyoruz siz IMF ile söz kesmişsiniz, nikahı 31 Mart'tan sonra yapacaksınız.

"SORUNLARI ÇÖZMEDEN, SEÇİM EKONOMİSİNE YÖNELİYORLAR"

Yanlış politikalarıyla ülkeyi dolarkolik hale getiren bu iktidar suçu önce dış güçlere yıktı, sonra pansuman tedavileriyle bu işi geçiştirmeye çalıştı, görmezden gelmeye çalıştı. Şimdi bu sorunlarını çözmeden seçim ekonomisine başvuruyor.

Ülkemiz IMF kapısına düşmesin, ekonomiyi borçla şişirme stratejisini terk edelim, üretim stratejisine geçelim dedik. MB'nin işlerine karışmayın, Türkiye'yi sıcak paracıların insafına bırakmayın, kamu ihalelerinde türk lirasına dönün, yandaşa ve adrese teslim ihale düzenini sonlandırın, sayıştayın elini kolunu bağlamayın, dış politikayı iç politikanın malzemesi yapmayın, vergi cenneti listelerini bir an önce yayınlayın, kamuda israfa artık son verin, araba filolarını daraltın, sarayları azaltın dedik. Reçete mi istiyorsunuz? İşte size reçete! Üstelik yerli ve milli... Bunları yapmazsanız vatandaş IMF'nin yazacağı acı ilacı içmek zorunda kalır.

HALKIMIZ 31 MART'TA GEREKEN CEVABI VERECEK

Türkiye'nin çok büyük bir ekonomik potansiyele sahip olduğunu bilelim. Bu ülke iyi yönetildiği zaman başaramayacağı hiçbir şey yok. Bu ülke hepimize iş verebilir, ama bu hukuk tanımayan iktidarın elinde her gün savruluyor.

Yaklaşan sandık kibir abidesine dönen saraya bir uyarı niteliğindedir. Ben halkımızın bu cevabı vermek için sabırsızlandığını görüyorum.

Ayrıntılar geliyor...