Star'ın iddiası: Brunson'ın evinin bulunduğu sokak ajan kaynıyor

Star'ın iddiası: Brunson'ın evinin bulunduğu sokak ajan kaynıyor

Star gazetesi, terör örgütleri adına casusluk yaptığı iddiasıyla 35 yıl hapsi istenen ve geçen günlerde iki yıllık tutukluluğu ev hapsine çevrilen papaz Andrew Brunson'ın ikamet ettiği sokağın ajan kaynadığını iddia etti.

Star'da "Brunson sokağı ajan kaynıyor" başlığıyla yayımlanan haberde "ABD casusu Brunson’ın İzmir’deki evinin bulunduğu sokakta CIA ve MOSSAD’a bağlı istihbarat elemanlarının hareketliliği tespit edildi, Türk emniyeti bölgede atılan her adımı anlık takibe aldı" dendi.

Gazete, elektronik kelepçe ile İzmir'deki evinde tutuklu bulunan ve denetimli serbestlik görevlilerince evinde imza alınarak kontrol edilen Brunson'ın, yabancı istihbarat servislerince Türkiye'den kaçırılma olasılığına karşı önlem alındığını iddia etti.
İstihbarat kaynaklarına dayandırılan haberde, "Brunson'un evinin bulunduğu sokakta, başta ABD'nin CIA ve İsrail'in MOSSAD olmak üzere yabancı ülkelerin istihbarat servislerine bağlı ajanlar tespit edildi" iddiası ileri sürüldü.

Haber, şöyle devam etti:

"Tek tek belirlenen ancak henüz bir suça karışmadıkları için müdahale edilmeyen bu ajanların attığı her adım, aldığı her nefes Türk istihbaratı tarafından takibe alındı. Hatta zaman zaman bu istihbarat birimlerinin otomobilleri arasında, savaş uçaklarının gökyüzünde yaptığı ‘it dalaşı' benzeri sürtüşmeler de yaşandı."