Kılıçdaroğlu, Enis Berberoğlu'nu unutmadı

Kılıçdaroğlu, Enis Berberoğlu'nu unutmadı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Maltepe Cezaevi'nde tutuklu bulunan ve 24 Haziran Seçimleri'nde İstanbul'dan tekrar aday gösterilen CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun doğum günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Maltepe CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, 5 Haziran 1956 tarihinde dünyaya geldi. Bugün Berberoğlu'nun 62. yaş günü... Berberoğlu'nun ailesinden ayrı, hapiste geçireceği ilk doğum günü oldu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, tutuklu milletvekili Enis Berberoğlu'nun doğum gününü, attığı tweet ile kutladı. Kılıçdaroğlu, Berberoğlu'nun tutuklanması üzerine Ankara'dan İstanbul'a Adalet Yürüyüşü başlatmıştı. CHP lideri yüzlerce kilometreyi adalet için milyonlarla beraber atmı,Adalet Yürüyüşü'nü, Berberoğlu'nun tutuklu bulunduğu Maltepe'de Adalet Mitingi ile bitirmişti.

Kılıçdaroğlu, Berberoğlu'nun doğum günü için yayınladığı mesajında "Doğmak hayata kavga ile tutunmaksa sen hepimizden daha çok tutunuyorsun şu an yaşama. En güzel kavga halk için, hak için, özgürlük için, adalet için verilendir. Kardeşim, bugün senin hukuksuzca mahpus edilmenin 357. günü ve 62. yaş günün: #İyikiDoğdunEnisBerberoğlu" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun başalttığı  #İyikiDoğdunEnisBerberoğlu hastagi kısa sürede Türkiye gündemine girerek üst sıralara yükseldi.