Süheyl Batum Çölaşan'a topu attı, Çölaşan, yalanladı

Süheyl Batum Çölaşan'a topu attı, Çölaşan, yalanladı

ADD Genel Merkezi'nin AKP'li başkan Burhanettin Çoban’a plaket vermesi sonrası artan tepkiler üzerine Başkan Süheyl Batum, topu eski başkan Tansel Çölaşan'a atarak, 'O da geçen yıl aynı başkana teşekkür etti' dedi. Tansel Çölaşan'dan yanıt gecikmedi.

Dilan ERDEMİR / YURT

ADD Genel Merkezi'nin, 23-26 Ağustos tarihlerinde düzenlenen Yıldırım Kemal Gençlik Kampı'nda işgalci Yunan askerlerini kahraman ilan edip anıt yaptırmak isteyen AKP’li Afyon Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a plaket vermesi, yurtsever çevre tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Tepkiler üzerine açıklama yapan Süheyl Batum, eleştirileri dernek içerisinde bir takım kişilerin karalama kampanyası olarak yorumladı. Aynı başkana 2017'de Tansel Çölaşan'ın da teşekkür ettiğini ilan eden Batum, topu Çölaşan'a attı. 

YALANLADI

İddia üzerine YURT'a açıklama yapan Çölaşan, polemiğe girmek istemediğini belirterek, şunları söyledi:
'Ne Tansel Çölaşan'ın ne de yönetiminin, Afyon Belediye Başkanı'na teşekkür plaketi vermek üzere bir kararı ya da verilmiş bir sözü yoktur. Tansel Çölaşan birinin her sıkıştığında sığınacağı bir liman değildir. Tıpkı iktidardaki zihniyetin her sıkıştığında Atatürk'e sığındığı gibi… Birileri yaptıkları her hatayı Tansel Çölaşan'a yıkma çabası içerisinde. Atatürkçü Düşünce Derneği böyle saçmalıklara layık değildir. Yönetmek sorumluluk getirir. Benzerlerinin yaşanmamasını diliyorum.’