Metro Turizm'de yine küçük kıza 'cinsel taciz' skandalı

Metro Turizm'de yine küçük kıza 'cinsel taciz' skandalı

Yine Metro Turizm: 15 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden muavin dinlenme tesisinde indirildi

Metro Turizm’in Hatay-Bursa seferinde 15 yaşındaki Suriyeli bir kız çocuğu, muavinin cinsel tacizine maruz kaldı. Otobüsün şoförü olayın yaşandığını inkâr etmezken, muavin dinlenme tesisinde indirildi. Aile ise olaydan şikayetçi olmadı.

Aynı otobüste seyahat eden yolculardan Ezgi Deveci, Birgün’den Seda Balmumcu’ya konuştu.

Deveci, “Sabah 05:00 sularında Ankara- Eskişehir yolunda E.Ö. ‘Bu otobüste bir sorun var’ diye bağırdı, ardından uyandım ışıkları açtılar. E.Ö.’nün çaprazında orta kapının arkasında Suriyeli bir kadınla kızı oturuyordu, sonra ışıkları kapattılar biz ne olduğunu anlayamadık” dedi.

E.Ö.’nün kötü kokudan rahatsız olduğu için bağırdığını düşünerek tekrar uyuduğunu, daha sonra Ankara-Eskişehir arasında Başkent mola tesisinde otobüsün mola verdiğini ve çocuğun annesi olan Suriyeli kadının Arapça, “Bak burada da bir sürü kadın var” dediğini ifade eden Deveci, “Bunu duyunca işkillendim. E.Ö.’nün yanına gittim, ne olduğunu sorduğumda ise muavinin Suriyeli kız çocuğunu taciz ettiğini söylediğini aktardı. Tuvalete kızın yanına gittim. Aile Türkçe bilmiyor. Ben Arapça anlıyorum ama çat pat konuşuyorum. Olayı anlattırdım. Muavin, orta kapının arka tarafında bulunan boşluktan elle cinsel tacizde bulunmuş. Kıza yaşını sordum, 15 yaşındaymış” diyen konuştu.

Çocuğun babasına şikâyetçi olmalarını söylediğini ancak babasının, “Yok yok muavin özür diledi Allah büyük” dediğini söyleyen Deveci, otobüse bindiklerinde muavinin ortalıktan kaybolduğunu aktardı.

Metro Turizm’in Hatay şubesi, “Bu konu hakkında tarafınıza bir bilgilendirme paylaşamayız. Bu konu hususunda birçok şikâyet ve talep oluşturulabiliyor. Geldiyse ya da gelmediyse tarafınıza bilgi veremeyiz yetkililer zaten ilgilenir” dedi.

METRO TURİZM ‘VAKALARI’

Daha önce de Muğla-İstanbul arasında sefer yapan Metro Turizm’e ait yolcu otobüsünde görevli muavinin araçta uyuyan bir yolcuya bakarak mastürbasyon yapıp spermlerinin bir kısmını yolcunun yüzüne sıçrattığı ortaya çıkmıştı.

Firma sahibi Galip Öztürk, suçu ‘paralel yapı’ya atmıştı.

İki aylık hamile bir kadın, Metro Turizm’e ait otobüste yolculuk ederken muavinin kendisine küfredip vurduğunu, hamile olduğunu belirtmesine rağmen tekme tokat saldırdığını söylemişti.

Metro Turizm’le seyahat eden 13 yaşındaki bir çocuğun üstüne kaynar su dökülmüş, vücudunda yanık oluşan çocuk ve 18 yaşındaki ablası yolda indirilerek ambulansa bırakılmıştı.

Son olarak, sömestr tatili için annesi ve dedesiyle Iğdır’daki akrabalarının yanına giden 10 yaşındaki ilkokul öğrencisi E.A, tatil dönüşü ailesiyle bindiği Metro Turizm’e ait İstanbul otobüsünde muavin Cihat T.’nin istismarına uğradı. Muavin tutuklanarak cezaevine kondu.