Gözaltına alınan Veysel Amca yaşadıklarını anlattı

Gözaltına alınan Veysel Amca yaşadıklarını anlattı

CHP lideri Kılıçdaroğlu ile birlikte adalet uğruna 25 gün aralıksız yürüyen Veysel Kılıç , zulme boyun eğmediği için, oğlunun hakkını sorduğu için, 'özel güvenlik gerekçesi' ile gözaltına alınıp bırakılmıştı. 63 yaşındaki Kılıç, yaşananları Adalet Günlüğü yazarı Banu Özdemir'e anlattı.

Tutuklu Hava Harp Okulu öğrencisi oğlu için 25 gün boyunca Adalet Yürüyüşü’ne katılan, yürüyüşün Veysel Amca’sı olarak bilinen 63 yaşındaki Veysel Kılıç, Çağlayan Adliyesi önünde gözaltına alınıp serbest bırakıldı. 

Veysel Kılıç, tüm yaşananları detaylarıyla anlattı. Yürüyüşün ardından oğlu için Çağlayan Adliyesi önündeki sessiz adalet eylemlerine devam ettiğini belirten Kılıç, yanına saldırgan hareketlerde bulunan birinin geldiğini ve bu yüzden tartışmaya başladıklarını söyledi. 
Veysel Amca o anları şöyle anlattı:

“Sessiz adalet eylemim bitince bir kişi yanıma geldi. ’15 Temmuz’da 250 şehit verdik, senin oğlun kurşun sıktı’ diye üzerime yürüdü. Bana ‘senin çocuğun silah sıktı, biz darbeye direndik’ deyince sinirlendim. Çünkü ben darbe gecesi İstanbul Büyükşehir Beldiyesi’nin önündeydim. Onlar oraya emir talimatla geldi.

 Ben kimse çağırmadan, yürekten darbeye karşı olduğum için oraya gittim. O gün belki ben de ölebilirdim, ölmedim. Bunları söyleyince beni ‘Kafamda mermi var’ diye tehdit etmeye başladı. 

“HİÇBİR ŞEY SORMADAN 1 SAAT TUTTULAR” 

“Sonra tartışırken polis geldi. Can güvenliğim yokmuş. Alıp götürdü beni içeri. Çağlayan adliyesi içinde 1 saat tuttular beni. ‘Rahatsızım, beni tutmayın, ne soracaksanız sorun’ dedim. ‘Amir yok’ dediler, bir daha sordum. ‘Lavaboya gitti’ dediler. Kızdım, ‘niye görevinin başında değil’ diye. Çünkü biz bunun için de yürüdük. 

Ben T.C.’ye kayıtlı vatandaşım, elimdeki adalet yazılı dövizi, oğlumun resimlerini incelediler. Kimliğimi kontrol ettiler, bir şey sormadan bıraktılar. Bir savcı geldi ben tutulurken, ‘bırakın artık’ dedi, ondan bıraktılar. “