İmamoğlu, Erdoğan ile görüşecek

İmamoğlu, Erdoğan ile görüşecek

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme davetine olumlu yanıt aldığını söyledi.

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu; İstanbul'un eski belediye başkanlarına ziyaret turu başlatmış; Bedrettin Dalan, Nurettin Sözen, Ali Müfit Gürtuna ve Kadir Topbaş’ı ziyaret etmişti.

İmamoğlu, “İstanbul’un eski belediye başkanı” sıfatıyla, Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan’dan da randevu talep ettiğini açıklamıştı.

ERDOĞAN “BAY KEMAL İZİN VERiRSE…” DEMİŞTİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan da Ekrem İmamoğlu’nun bu talebine ilişkin “Benim kapım herkese açık ama Bay Kemal’den izin alabilir mi bilmiyorum. Bay Kemal biliyorsunuz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile arası pek iyi değil ama Bay Kemal’den izin alırsa ben kapımı herkese zaten açık tutuyorum. Seve seve karşılarım. Kahve ise kahve, çay ise çay onu da ikram ederim.” yorumunda bulunmuştu.

İMAMOĞLU:  MEMNUN OLDUM, GÖRÜŞECEĞİM
Ekrem İmamoğlu, Erdoğan bu sözlerine yanıt verdi. “Bu sabah resmî yazılı davetimize Sayın Cumhurbaşkanının bu kadar kısa zamanda olumlu yanıt vermesinden memnun oldum.” diyen İmamoğlu “Ben parti disiplini olan bir CHP üyesiyim. Zaten Sayın Erdoğan'dan randevu talep etmeden önce genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'ndan izin aldım. Genel başkanımız bu konularda çok anlayışlıdır. Daha önce başbakanken sayın Binali Yıldırım ile de görüşmüştüm. O görüşme için de izin almıştım. Görüşmenin günü ve yeri hakkında resmî yanıt geldiği zaman bilgimiz olacak. Ev sahibi olmadığım için bir yer söyleyemem” diye konuştu.