İyi Parti'den Erdoğan'a 'Yanınızdayım efendim' mesajı mı gitti?

İyi Parti'den Erdoğan'a 'Yanınızdayım efendim' mesajı mı gitti?

İyi Partili bir milletvekilinin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a "Yanınızdayım efendim" mesajı gönderdiği iddia edildi.

Korkusuz yazarı Can Ataklı, MHP’nin kilit parti olduğu söylemlerine, ‘Kilit, milit değil’ yorumunda bulunarak, “AKP'nin çoğunlukta olduğu bir meclis isteniyorsa, o da halledilir. Sonuçta sadece 7 milletvekiline ihtiyaç var. Onu sağlamaktan kolay ne var. Baksanıza dakka bir talip bir, İYİ Parti'nin bir milletvekili Erdoğan'a “Yanınızdayım efendim”mesajı gönderdi bile” dedi.

"MHP kilit milit değil" başlıklı yazı kaleme alan Ataklı, ‘MHP’nin kilit parti olduğu söyleminin, seçimin saçma analizlerinden biri’ olduğunu öne sürerek, “Neden MHP kilit olmuş? Çünkü AKP yüzde 42'de kalmış, Meclis'te 300'ü bulamamış, bu yüzden MHP'ye muhtaç olacakmış, kritik kanunlarda MHP'nin kapısına gitmek zorundaymış. Bunları söyleyenlerin “rejim değişikliğinden” haberi yok galiba” ifadelerini kullandı. Ataklı, şunları yazdı:

‘ARTIK PARLAMENTO YOK Kİ’

MHP kilit milit değil. Nedeni basit, artık parlamento yok ki. Var gibi olsa bile artık parlamentonun bir önemi yok.

Bu parlamento kanun çıkarmayacak, denetim yapmayacak, soru sormayacak, bütçe bile hazırlamayacak. Yapacağı tek şey var. Cumhurbaşkanının çıkaracağı Cumhurbaşkanlığı kararnamelerini kanun haline getirmek.

Bunun için de MHP'nin desteğine falan gerek yok.

AKP'nin 290 küsur milletvekili, çıkacak her kanun için yeter de artar bile.

İşler çok karışır da inatlaşma olursa AKP'nin 294 milletvekiline karşı muhalefetin 306 milletvekili bir araya gelirse Erdoğan'ın gönderdiği kararname değiştirilerek yasallaştırılır. O zaman da Erdoğan bunu veto eder.

Yasa değiştirilmeden ve 300 oyun üzerindeki bir kabulle yine gönderirse Erdoğan Anayasa Mahkemesi'ne gider ve oradan bozdurur.

‘HALA YENİ SİSTEMİ ANLAMAMIŞLAR’

Bizim entel gazetecilerimiz akademisyenlerimiz bile hâlâ anlamamışlar yeni sistemi ve parlamentondaki çoğunluğun önemli olacağını sanıyorlar.

Parlamento ancak muhalefet gerçek anlamda  400'e  yakın veya üstündeyse önemli artık. 294 AKP'linin olduğu bir meclis meclis değildir ki.

İYİ PARTİ’DEN MESAJ İDDİASI

NOT: Ayrıca ille de AKP'nin çoğunlukta olduğu bir meclis isteniyorsa, o da halledilir. Sonuçta sadece 7 milletvekiline ihtiyaç var. Onu sağlamaktan kolay ne var. Baksanıza dakka bir talip bir, İYİ Parti'nin bir milletvekili Erdoğan'a “Yanınızdayım efendim”mesajı gönderdi bile.”