Gomis penaltıyı atamadı, Akhisarspor tarih yazdı

Gomis penaltıyı atamadı, Akhisarspor tarih yazdı

Galatasaray ile Akhisarspor arasında oynanan Süper Kupa finalinin normal süresi ve uzatma bölümleri 1-1 eşitlikle sonuçlandı ve mücadele penaltılara gitti. Penaltılar sonucunda Süper Kupa'nın sahibi Akhisarspor oldu.

TFF Süper Kupa mücadelesinde, 90 dakikası ve uzatma dakikaları 1-1 sona eren maçı penaltı atışları sonucunda Akhisarspor kazandı ve kupayı ilk kez müzesine götürdü.

TFF Süper Kupa mücadelesinde Akhisarspor ile karşılaşan Galatasaray, normal süresi ve uzatma anları 1-1 biten maçta penaltı atışlarını 5-4 kaybetti ve şampiyonluğu Akhisar’a kaptırdı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Akhisarspor, henüz 5. dakikada Yevhen Seleznyov’un golüyle Galatasaray karşısında 1-0 öne geçti ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

Rakibi karşısında pozisyon bulmakta zorlanan Galatasaray, oyuna ikinci yarıda giren Eren Derdiyok’un 79. dakikada attığı golle durumu 1-1’e getirdi.

İki takım oyuncuları da bozuk zemin nedeniyle maç boyunca zor anlar yaşarken Akhisarspor birçok net gol fırsatından eli boş döndü ve normal süre 1-1 sona erdi. Uzatma dakikalarında da gol sesi çıkmayınca maç penaltılara gitti.

Akhisarspor attığı 5 penaltı atışını da gole çevirirken, Galatasaray’da Gomis’in kaçırdığı son penaltı atışı sonrasında Akhisarspor şampiyon oldu.

Daha önce 2008, 2012, 2013, 2015 ve 2016 yıllarında Süper Kupa’yı müzesine götüren Galatasaray bu zaferi en fazla yaşayan ekip olma unvanına sahip.