Hasan Arslan: CHP'nin yanar döner isimlere ihtiyacı yok

Hasan Arslan: CHP'nin yanar döner isimlere ihtiyacı yok

İzmir'de Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, “Bu partinin yanar döner isimlere ihtiyacı yok” dedi.Kaynak: Arslan, "CHP'nin yanar döner isimlere ihtiyacı yok"

YURT GAZETESİ

Gazeteci Müslüm Karaaslan'ın Egetürk Televizyonu'nda yayınlanan “KAMUOYU Seçim Özel”programına konuk olan Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, daha önce farklı partilerden aday olarak CHP'ye seçim kaybettirenlerin yeniden CHP'den aday olma çabası içerisinde olduklarına dikkat çekerek çok sert açıklamalarda bulundu.

“Bu partinin yanar döner isimlere ihtiyacı yok” 

Gazeteci Müslüm Karaaslan'ın hazırlayıp sunduğu “KAMUOYU Seçim Özel” programına katılan Başkan Hasan Arslan, yeniden aday olmasından önümüzdeki döneme ilişkin projelere kadar pek çok konuda kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerde yeniden Çiğli'de Belediye Başkanı olmak istediğini belirten Arslan, “ Kenti yöneten belediye başkanı, kentli tarafından beğeniliyorsa, halkla bir sorunu yoksa bunu Genel Merkez'in yeniden değerlendirmesi gerektiğine inanıyorum. Belediye başkanlığı deneme tahtası değildir. 5 yılda birini aday gösterdik, ikinci 5 yılda başka birini aday gösterelim mantığı her zaman doğru değildir. Çünkü süreklilik isteyen projeler var. İlk 5 yılın 3-4 yılında belediye başkanı halkla tanışıyor, bölgedeki sorunları tespit edip projeler üretiyor. Son yılında da bunları hayata geçirmeye başlıyor, projelerin bir çoğu yarım kalıyor.” dedi.

Onlarla yürümemek lazım

Başkan Arslan, daha önce farklı partilerden aday olarak CHP'ye seçim kaybettirenlerin yeniden CHP'den aday olma çabası içerisinde olduklarına da dikkat çekerek bu anlayışta olanlara sert tepki gösterdi. Arslan, partiye gerçekten emek verenlerin tercih edilmesinin daha doğru olacağını belirterek şunları söyledi:

“Daha önce en az 6 ilçede aday adaylarının son anda çark ederek başka partilerden aday olması sonucunda seçim kaybettik. Geçmişte de bunun örnekleri var. Bu arkadaşların yeniden partiye gelmelerine dikkat etmek lazım. Tekrar aday adayı olmak istediklerini duyuyorum. İşine geldiği zaman geleceksin, işine gelmediği zaman gideceksin; partiye zarar vereceksin. Partinin yanar döner insanlara ihtiyacı yok. Onlarla yürümemek lazım. Bu benim görüşüm; ama takdir yine üst yöneticilerimizindir. Partiye gerçekten emek veren, partisine küsmeyen, atanmadığı zaman da partisine ihanet etmeyen isimlerle yoluna devam edilmesi lazım. Bunu yapmadıkları zaman bu tür olaylarla karşılaşırız. Geçmişte 4 dönem aday adayı oldum, beni tercih etmediler. Başka arkadaşlarım göreve atandılar. Her şeye rağmen biz elimizden geldiğince partimize yine destek olduk. Hiçbir zaman belediye başkan adaylarımızı eleştirmedik, onları zora sokacak açıklamalar yapmadık.” dedi.

Çiğli'den yanlış aday çıkmaz

Çiğli'den belediye başkan aday adayı olan diğer isimlere de başarılar dileyen Başkan Hasan Arslan, yeniden aday gösterilip başkan seçilmesi halinde diğer aday adaylarının gündeme getirdiği, halkın yararına olacak projeleri de değerlendirmek istediğini söyledi. Demokratik bir yarışın içerisinde olduklarını belirten Arslan, aday gösterilmeyenlerin aday gösterene yardımcı olması gerektiğinin altını çizdi ve “Yanlış yapan aday çıkacağına inanmıyorum. Böyle olursa partiye ihanet eder, partililer de kendisini af etmez. Bu demokratik bir yarıştır.” diye konuştu.

Halkın gönlünde yer etmesi çok doğal

Genel Merkez'in yaptırdığı anketlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun hala 1.sırada yer aldığı iddialarına da yanıt veren Hasan Arslan, “15 yıl boyunca İzmir halkına birbirinden değerli hizmetleri sunmuş olan Sayın Kocaoğlu'nun halkın gönlünde, yüreğinde, beyninde yer etmesi oldukça doğaldır” dedi.