AKP'li olmayana iş yok

AKP'li olmayana iş yok

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer 2 bin 165 kişinin katıldığı kura çekimine ilişkin konuştu.

Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında Niğde Belediyesi’nde 5 ay 29 gün süreyle çalıştırılacak 350 işçi için noter huzurunda kura çekimi yapıldı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer de 2 bin 165 işçinin katıldığı kura çekiminin yapıldığı 5 Şubat Spor Salonu’nda, kurada isimlerinin çıkmasını umutla bekleyen yurttaşlarla bir araya geldi.

Gürer, “Geçici süreyle çalıştırılacak 350 kişinin arasına girmek için burada 2 bin 165 kişi umutla bekliyor. Bu tablo, ülkemizde işsizliğin geldiği boyutu ortaya koyuyor” dedi.

Her seçim dönemi öncesinde geçici işçi alımı yapılarak işsizliğin önlenemeyeceğini ifade eden Gürer, “Başvuru yapanlar arasında üniversite mezunu mühendis, öğretmen ve diğer meslek gruplarından gençlerimiz var, bir umutla kuradan isimlerinin çıkmasını bekliyorlar. Ne acıdır ki kuradan, müracaat edenler arasında her 7-8 kişiden biri çıkacak. Şanslı olup kuradan çıkanlar ise güvencesiz, toplu iş sözleşmesi olmadan çalıştırılıp seçimlerden sonra ihbarsız, tazminatsız işten çıkarılacak. Bu şekilde işsizlik sorunu çözülemez” şeklinde konuştu.

Başvuru yapacak işsizlere AKP’ye üye olmaları için baskı yapıldığı iddialarını da gündeme getiren Gürer, “İşe başvurmadan önce ‘AKP’ye gidin kayıt olun’ baskıları olduğu iddia ediliyor. Hatta AKP’den olmayanların işe alınmadığı söyleniyor” ifadelerini kullandı.