Eski CIA Direktörü Brennan: Eski ABD geri dönecek

Eski CIA Direktörü Brennan: Eski ABD geri dönecek

Eski Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) Başkanı John Brennan, ABD Başkanı Donald Trump'ı bir 'geçici dalâlet' olarak niteledi.

Brennan, Donald Trump'ın hafta sonunda biten G7 zirvesinin ardından NATO müttefikleri, Avrupa Birliği (AB) ve Kanada Başbakanı Justin Trudeau'ya yönelik öfkeli mesajlar atmasına tepki gösterdi.

Twitter hesabından açıklama yapan Brennan, "Yanlış düşünülmüş korumacı politikalarınız ve tuhaf daranışlarınız küresel duruşumuzun yanı sıra ulusal çıkarlarımıza zarar veriyor. Dünya görüşünüz, ABD ideallerini temsil etmiyor" ifadelerini kullandı.

Brennan, mesajına şöyle devam etti: "Müttefiklere ve dostlara: Sabırlı olun, Bay Trump bir geçici dalâlet. Bir zamanlar bildiğiniz ABD geri dönecek."

Zirveden erken ayrılan Trump'ın ortak bildiriyi imzalamayacağını duyurması, ABD ile en yakın müttefikleri arasındaki ticaret savaşı konusunda kırılgan da olsa bir görüş birliği beklentisini tamamen yıkmıştı.

Trump cumartesi günü Trudeau'nun ABD'nin alüminyum ve çeliğe getirdiği ek gümrük vergilerini 'küçük düşürücü' olarak tanımlaması sonrası karşı yaptırımların duyurusunu yapmış ve ABD Temsilciler Meclisi'nden G7 zirvesinin sonuç bildirgesini tanımamasını istemişti.