AKP'li Bülent Turan: İstanbul'a ‘imam’, Ankara’ya ülkücü… Nerede CHP’liler?

AKP'li Bülent Turan: İstanbul'a ‘imam’, Ankara’ya ülkücü… Nerede CHP’liler?

AKP'li Turan, CHP'nin belediye başkan adaylarını eleştirerek, "İstanbul'a 'imam', Ankara'ya ülkücü... Nerede CHP'liler. Konya'da CHP'den 2 vekil vardı, biri Saadet Partisi'ne gitti diğeri de zaten AK Parti'ye ihanet eden eski bir adam" dedi

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, 31 Mart yerel seçimlerinde Konya’da yarışacak ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı. Aday tanıtım toplantısında konuşan Turan, CHP’nin belediye başkan adaylarını eleştirerek, “İstanbul’a ‘imam’, Ankara’ya ülkücü… Nerede CHP’liler. Konya’da CHP’den 2 vekil vardı, biri Saadet Partisi’ne gitti diğeri de zaten AK Parti’ye ihanet eden eski bir adam” dedi.

AKP’li Turan, konuşmasının ilgili bölümünde şu ifadeleri kullandı:

“Bu adamlar muhafazakar insanlara kan kusturdurdu. Mevlana anlayışına hep yan baktılar. Ama seçim geldi, cumhurbaşkanlığı adayı söz konusu oldu, ‘ben her gün cuma kılıyorum’ densizliğinde bulundular. Seçim bitti, cumalar da bitti. İstanbul’a bakın, CHP bir aday çıkardı, adayın soyadı ‘imam’ diye. Sözüm ona muhafazakarlardan oy alacağını düşünecek kadar zayıf hale geldiler. Oysa ufak bir ilçenin başkanıydı. O ilçenin belediye başkanı eski yıllarda AK Partili’ydi. (İmamoğlu) AK Partinin yaptığı çalışmalarla bugüne gelmeyi başarabildi. Fakat daha ötesi adam, ‘ben CHP’liyim demeye utanıyor. CHP bayrağı göstermiyor, rozet takmıyor. Çünkü biliyor, CHP’nin 90 yıllık milletin zihnindeki hatıralarını. O yüzden millet, yüzde 20’den fazla oy aldırmadı, aldırmayacak. En istikrarlı parti CHP, hep aynı oy oranı. İktidarlar değişse de aldığı oylar 20-23 oranında, daha yukarı olmayacak. Ankara’da 40 yıldan beri ülkücü olduğunu iddia eden birini aday yaptılar. İstanbul’a ‘imam’, Ankara’ya ülkücü… Nerede CHP’liler. Konya’da CHP’den 2 vekil vardı, biri Saadet Partisi’ne gitti diğeri de zaten AK Parti’ye ihanet eden eski bir adam. Tek bir CHP’li bulamayan bir ana muhalefet, hangi umutla vizyonla Türkiye’den oy isteyecek. Cumhur İttifakı olarak rakibimiz yok.” 

ADAYLAR
AKP, Konya Büyükşehir Belediyesine mevcut başkan Uğur İbrahim Altay’ı, merkez ilçelerden ise Meram’da Mustafa Kavuş, Karatay’da Hasan Kılca, Selçuklu’da mevcut belediye başkanı Ahmet Pekyatırmacı’yı aday gösterdi.

Diğer ilçe belediye başkan adayları ise şu şekilde açıklandı:

“Ahırlı İsa Akgül, Akşehir Salih Akkaya, Altınekin Muharrem Dere, Beyşehir Üzeyir Yaşar, Bozkır Sadettin Saygı, Cihanbeyli Mehmet Kale, Çeltik Ali Meşe, Çumra Halit Oflaz, Derbent Hüseyin Ayten, Derebucak Ahmet Kısa, Ereğli Adem Erdal, Güneysınır Ahmet Demir, Hadim Ahmet Hadimioğlu, Hüyük Mehmet Çiğdem, Ilgın Yaşçın Ertaş, Kadınhanı Mehmet Badem, Karapınar Mehmet Yaka, Kulu Murat Ünver, Sarayönü Nafiz Solak, Seydişehir Mehmet Tutal, Taşkent Osman Arı, Yalıhüyük Hasan Koçer, Yunak Abdullah Emre Demirhan.”

AKP, Cumhur İttifakı kapsamında 5 ilçesinde aday göstermeyerek MHP’nin adayını destekleyecek. Akören İsmail Arslan, Doğanhisar İhsan Öztoklu, Emirgazi Nurişen Koçak, Halkapınar Mehmet Bakkal ve Tuzlukçu İsmail Budak Cumhur İttifakı’nın adayı oldu.