Özfatura’dan Kılıçdaroğlu’na: Abdül bu işi yapar!

Özfatura’dan Kılıçdaroğlu’na: Abdül bu işi yapar!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin eski başkanlarından Burhan Özfatura CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşerek Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur’a büyükşehir için kefil olduğunu bildirdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 2019 Mart Ayı’nda yapılacak yerel seçimler öncesinde kamuoyuna yaptığı “aday olmayı düşünmüyorum” açıklamasının yankıları sürüyor.

Geçtiğimiz hafta Ankara’ya giderek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen Kocaoğlu, kendisinden sonra gelecek isimle ilgili tariflerde bulunmuş, bazı isimleri de önermişti. İlçeler düzeyinde de yapılan görüşme sonrasında kamuoyuna bir açıklama yapılmamıştı. 

Bazı milletvekilleri ve eski-yeni siyasetçilerin de talepte bulunduğu Büyükşehir süreci devam ederken dikkat çeken bir gelişme yaşandı.  İzmir Büyükşehir Belediyesi eski başkanlarından Burhan Özfatura, Narlıdere Belediye Başkanı Batur’a kefil olurken, ona destek vereceğini bildirdi. 

KEMAL BEY BENİ ARADI

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ANAP’tan 1984-1989, Doğru Yol Partisi’nden ise 1994-1999 yılları arasında başkanlığını yapan Özfatura, Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşme hakkında konuştu. Egedesonsöz’e değerlendirmelerde bulunan Özfatura, “Kemal bey beni aradı. Kendisiyle uzun uzun görüştük. Konumuz sadece yerel seçimler değildi. Ben maliye kökenli, vergi uzmanıyım. Sayın Kılıçdaroğlu ile meslektaşız. Bundan önce de defalarca görüş ve önerilerimi almıştır. Ben periyodik zamanlarda kendisine raporlar sunuyorum. Bir yerel seçim süreci yaşıyoruz. Ülkenin ekonomi politikaları ve iktidarın ekonomiye bakışı ortada. Eğer, CHP bu seçimlerde İzmir, Muğla ve Aydın gibi iller dışında Bursa, Antalya, İstanbul ve Ankara gibi illerde başarılı olursa bu iktidar duramaz. Bu süreç bir dönüm noktasıdır” dedi. 

AZİZ BEYLE KARŞI KARŞIYA GELMEDİM!
Özfatura, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun aday olmayacağını açıklaması, yerine gelecek ismin belirlenmesi ve kamuoyu araştırmaları gibi konuların CHP’nin içişlerini ilgilendirdiğini belirtirken, İzmir’in ülke açısından önemine vurgu yaptı. Özfatura, “Bir kentin yöneticisi ve amiri kim ne derse desin Büyükşehir Belediyesi’nin başkanıdır. Siyasi irade ona görev vermiştir. Diğerleri kamusal görevleri yerine getirirler. Sırtınızda kambur yoksa, çalmıyorsanız Ankara’ya gereken mesajı da gönderirsiniz. Kenti, baskılardan, dayatmalardan her türlü korursunuz.  Aziz bey ile görevde olduğu süre içinde hiç karşı karşıya gelmedim. Bana hep saygılı davrandı. Ben de ona hiç ağır söz söylemedim” dedi. 

Özfatura’dan Kılıçdaroğlu’na: Abdül bu işi yapar!

ONU BİZ YETİŞTİRDİK
Özfatura, Büyükşehir Belediyesi’nin başkanlığını yaptığı süre içinde en önemli gücünün ekip olduğunu vurguladı. Özfatura, “İnşaattan anlamıyordum ama EVKA’ları yaptım. Ticaretten hiç anlamam fakat TANSAŞ’lar benim eserim. Birçok projeyi yaparken Turgut Özal ile de karşı karşıya geldim. Ama onu hep ikna ettim, bildiğimi yaptım. Asla pişman değilim. Bir belediye başkanını ekibi yüceltir ve yükseltir. Benim ekibim çok iyiydi. Abdül Batur da Narlıdere’ye belediye başkanı olmadan önce benim ekibimdeydi. Belediye’nin İZBETON Şirketi’nde uzun yıllar genel müdürlük yaptı. Bu ekipte Talat Şimdi, Murat Taşer gibi isimler de vardı. Siyaseten sonrasında birlikte aday olduk. Ben, Büyükşehir’i kazanamadım ama o Narlıdere’yi 1994’te DYP’den kazandı. Sonrasında ise CHP serüveni başladı. Abdül, bu işi yapar. Çünkü onu biz yetiştirdik” diye konuştu. 

ADAYLIĞI İZMİR’İN YARARINA OLUR
Kılıçdaroğlu’na Başkan Batur için, “her partiden oy alır” dediğini de anlatan Özfatura, “Kemal bey ile konuşurken Abdül’ün özelliklerinden ve kendisinden bahsettim. Onun adaylığının İzmir’in yararına olacağını söyledim. Şahsen de arkasında duracağımı, kendisini destekleyeceğimi ifade ettim. Bugün yerel seçimlere giderken AKP ile MHP arasında bir ittifak var. Bu ittifak danışıklı halde çatlatıldı. Bunun kurgu olduğunu düşünüyorum. Cumhur ittifakı adı altında birleşen yapı yeniden bir araya gelecek. Bu yüzden Abdül Batur, her partiden oy alabilecek, sağdan da oy getirebilecek bir kişilik. Şahsen, yanında duracağımı söylüyorum. Kefalet ve kefillik daha ağır bir kelime ve olgu ama ben onun aday olması  halinde kentin kazanacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.