Yanan iş yeri daha önce çalışma ruhsatı olmadığı gerekçesiyle mühürlenmiş!

Yanan iş yeri daha önce çalışma ruhsatı olmadığı gerekçesiyle mühürlenmiş!

Zeytinburnu'nda 1 kişinin öldüğü 10 kişinin de yaralandığı yangının çıktığı işyerinin çalışma ruhsatı olmadığı gerekçesiyle daha önce mühürlendiği ortaya çıktı.

BOYA MAKİNESİNİN KURULUMU SIRASINDA ÇIKTI

Maltepe Mahallesi Dokumacılar Sitesi Sokak'taki 5 katlı Aslaner Sitesi'nin giriş katında yer alan kapı menteşesi imalathanesinde, saat 13.00 sıralarında boya makinesinin havalandırma sisteminin kurulumu sırasında patlama meydana geldi. Ardından çıkan yangın bir anda büyüdü. Olayda 1 kişi hayatını kaybetti, Suriyelilerin de aralarında bulunduğu 10 kişi yaralandı. Yangına itfaiye ekipleri kısa sürede müdahale ederek kontrol altına alırken, yaralılar da ambulansla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Yangınla ilgili soruşturma başlatılırken olay yeri ekipleri işyerinde inceleme yaptı.  

İŞ YERİ DAHA ÖNCE MÜHÜRLENMİŞ

İş yerinin çalışma ruhsatı olmadığı için Zeytinburnu Belediyesi tarafından yaklaşık 6 ay önce mühürlendiği öğrenildi. Zeytinburnu Belediyesi yetkilileri de işyerinde yaptıkları incelemenin ardından tekrar mühürledi.  Bu arada Bayrampaşa'da olduğu belirtilen olay yerinin, Zeytinburnu ilçe sınırları içinde kaldığı bildirildi.