İktidardan derneğe 'iftar' baskısı! İYİ Parti tepkili

İktidardan derneğe 'iftar' baskısı! İYİ Parti tepkili

Şişli Çiftecevizler Camii Derneği'ne İYİ Parti ilçe başkanı olarak başvuran Ahmet Ünal'a 'hayır' yanıtı geldi. Ünal, daha önce Şişli Çiftecevizler Camii Derneği'nde kişisel olarak defalarca iftar yemeği verdiklerini söyledi.

Şişli Halide Edip Adıvar Mahallesi Çiftecevizler Camii Derneği'nde daha önce birçok kez iftar verdiklerini söyleyen İYİ Parti Şişli İlçe Başkanı Ahmet Ünal, iktidar tarafından derneğe baskı yapılarak Ramazan ayında iftar vermelerinin engellenmek istediğini iddia etti. İftar taleplerinin kabul edilmemesini siyasi baskısı olarak nitelendiren Ünal, "Bugüne kadar hiçbir siyasi amaç gütmeksizin senelerdir Halide Edip Adıvar Mahallesi Çiftecevizler Camii'nde sevgi, saygı ve birlik iftarları verdik. Hiçbir engellemeyle karşılaşmadık. Aksine cami derneği tarafından hep teşekkürle karşılandık. Üzülerek belirtmeliyiz ki İYİ Parti Şişli İlçe Başkanı olduğum için Halide Edip Adıvar Mahallesi Çiftecevizler Camii Derneği bu seneki iftar programımıza izin vermemiştir. Mahallemizin geleneklerine, göreneklerine, sevgi, saygı ve hoşgörüsüne yakışmayan bu siyasi tavrı kınıyor, milletimizin ortak değeri ve mekanı olan camilere siyasetin gölgesinin düşmesini, AK Parti'nin tahammülsüzlüğünün ve baskısının bir yansıması olarak ortaya çıktığını belirtmek istiyoruz" dedi.

DERNEĞE BASKI YAPTILAR

Dernek yöneticilerine iktidar tarafından baskı yapıldığını iddia eden Ahmet Ünal, “Bu ramazan ayında iftar veremeyeceğimizi söylediler. Neden iftar veremeyeceğimizi sordum. İYİ Parti Şişli İlçe Başkanı olduğum için bunun böyle olması gerektiğini; kendilerine baskı olduğunu, AK Parti tarafından arandıklarını ve bunun neticesinde iftar verdiremeyeceklerini söylediler” diye konuştu. Bu tavrın halkın İYİ Parti'ye olan ilgisi nedeniyle olduğunu söyleyen Ünal, “Ramazan ayında yapılacak tavrın yanlış olduğunu, hayır yapılmaya çalışıldığını, bizim tarafımızdan verilecek bu iftarın siyasi olmadığını söylüyoruz. Ama karşı taraf bunu siyasete göre şekillendiriyor. Mağdur olan vatandaş oluyor” diye konuştu.

UTANCIN EN BÜYÜK KAYNAĞI

Ünal, “Camii derneği AK Parti’nin baskılarıyla ve siyasi neden ve çekincelerle mahallemizde vermek istediğimiz sevgi ve hoşgörü iftar yemeğini kabul etmemiştir. Bu durumda hem bizler hem de camimizde iftar yapan kardeşlerimiz mağdur edilmiştir. Bizi üzen asıl nokta ise mahallemizin birlik ve beraberlik ruhuna aykırı olan bu tutumun altında, mevcut yönetimin, AK Partililerin etkisinde kalarak, siyasi tercihleri olduğunu bilmemizdir. Mahallemizin geleneklerine, göreneklerine, sevgi, saygı ve hoşgörüsüne yakışmayan bu siyasi tavrı kınıyor, milletimizin ortak değeri ve mekanı olan camilere siyasetin gölgesinin düşmesini, AK Parti’nin tahammülsüzlüğünün ve baskısının bir yansıması olarak ortaya çıktığını belirtmek istiyoruz. Unutulmamalıdır ki toplumumuzun ortak değerlerine bile kendi siyasi hırs ve öfkelerini karıştıranlar, milletimizi siyaset aracılığıyla dini değerlerde bile ayrıştıranlar kamuoyu vicdanında açtıkları yaraların hesabını er ya da geç vereceklerdir. Ramazan ayının rengi hoşgörü, sevgi, saygı, merhametken bir cami derneğinin iktidar baskısı ve tehdidiyle hakkı olmadan iftarını camide yapan insanlarımızın hakkına girip tam bir ötekileştirme politikasına imza atması onlar için utancın en büyüğü olarak tarafımızca ve milletimizce hiç unutulmayacaktır” açıklamasını yaptı.

BENİM HABERİM BİLE YOK

Sizin bu konuya dahliniz var mı sorumuzu cevaplandıran AK Parti İlçe Başkanı Ömer Fuat Günday, “Ne münasebet benim haberim bile yok. Ben neden iftara mani olayım. Herkes her yerde iftar verebilir. Ama camide bir siyasi partinin iftar vermesi doğru olmaz. Siyasi parti olarak olmaz camide iftar vermek” dedi.

DERNEK BENİM EMRİMDE Mİ?

Siz mi engellediniz bunu sorumuzu da yanıtlayan Günday, “Cami derneği benim emrimde mi. Siyasi partiler camilerde amblemleri ile iftar veremezler. Biz de hiçbir camide iftar vermiyoruz. Sokak iftarları verilebilir. Cami derneği bizim emrimizle mi hareket ediyor. Böyle Bir şey olabilir mi? Derneği ben aramadım. Siyasi partiler parti ambleminin asılacağı her yerde iftar verebilirler. Ama takdir edersiniz ki camide siyasi partiler iftar veremez. Herhalde dernek yönetimi bunu göz önünde bulundurmuştur. O işle kaymakamlık ilgilenir. Orada iftar verileceğini bu olaylardan sonra duyuyorum. Müdahale etme şansımız da ve yetkimiz yok. İftar verilemeyecek yerler varsa onu kaymakamlık belirler. Bu iddia doğru değil”