Emekli albay, polis tarafından darp edildi

Emekli albay, polis tarafından darp edildi

Asansörle eşya taşınmasının yasak olduğunu söyleyen yönetici, polis tarafından darp edildi. Yönetici Ayyıldız, kendisine şiddet uygulayan polisten şikayetçi oldu.

Amasya Merzifon’da yaşayan Hasan Ayyıldız, evinin önünde 4 polis tarafından darp edildi. Darp raporu alan Ayyıldız, polisler hakkında şikayetçi olacağını belirtti.

Evrensel’e konuşan emekli jandarma subayı Hasan Ayyıldız, “Yönetici olarak görev yaptığım binadan taşınan bir kiracı, kullanılması yasak olan asansörü kullanmak istedi. Ben de asansörü kullanmanın kurallar gereği yasak olduğunu belirttim. Bunun üzerine taşınacak olan kiracı polisi aradı. Daha sonra gelen polisler de beni ekip arabasına götürmeye çalışırken kolumu sıktı. Canım acıdığı için ben de kolumu sıkmamaları gerektiğini söyledim. Polisler bu ikazımın üzerine bana dayak atmaya başladı.”

Ayyıldız, tartışma sırasında polislerin biber gazı da kullandığını ifade etti. Kendisini darbeden polislerin binada yaşayan diğer vatandaşların uyarılarına da aldırmadığını ifade eden Ayyılız, ters kelepçe takılarak Merzifon Emniyet Müdürlüğüne götürüldüğünü belirtti.

Olay sonrası darp raporu aldığını ve kendisini darbeden polisler hakkında şikayetçi olduğunu vurgulayan Ayyıldız, “Polislerin bu şekilde şiddet uygulamasını gerektirecek hiçbir şey yoktu. Vücudumda ağrılar var. Dayak yedim ve bir gün gözaltında kaldım. Darp raporu aldıktan sonra şikayette bulundum. Adalet yerini bulsun istiyorum” dedi.