ABD gemileri yaktı: Bizim için ölüdür

ABD gemileri yaktı: Bizim için ölüdür

Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Uluslararası Ceza Mahkemesini (UCM) tehdit etti ve "UCM bizim için zaten ölüdür" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın ulusal güvenlik uzmanı John Bolton, Uluslararası Ceza Mahkemesi'ni (UCM) tehdit etti. ABD askerlerinin Afgansitan'da yaptıklarından dolayı suçlanmasını eleştiren Bolton, mahkeme hakkında gayri meşru terimini kullandı.

Washington’da bulunan Federal Toplum Grubu’nun toplantısında yapacağı konuşma metninin basına sızması üzerine ortaya çıkan olayda John Bolton, ABD’nin 2001 yılından beri bulunduğu Afganistan’da gerçekleştirdiği savaş suçlarından dolayı yargılandığı Uluslararası Ceza Mahkemesi’ni, ABD hakkında açılan davalardan dolayı tehdit etti.

‘ABD HER YOLU DENEYECEK’

Basına sızan metinde Bolton, “Amerika kendi vatandaşlarını ve müttefiklerini bu gayri meşru mahkemenin adil olmayan yargılamasından korumak için her yolu deneyecektir” ifadelerini kullanıyor. Reuters’ta yer alan konuşmadaki en çok dikkat çeken bölüm ise Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin gayri meşru olarak tanımlanması oldu.

Metinde ayrıca ABD’nin müttefiki İsrail’in her zaman yanında olacağı da belirtiliyor.