Ömer Seyfettin Öykü Yarışması’nda büyük ödül Biberoğlu’nun oldu

Ömer Seyfettin Öykü Yarışması’nda büyük ödül Biberoğlu’nun oldu

Büyükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen Ömer Seyfettin Öykü Yarışması’nda ilk 3’e girenlerin ödülleri törenle takdim edildi.

Gençleri yazmaya özendirmek amacıyla düzenlenen serbest konulu öykü yarışmasının ödül töreni Büyükçekmece Belediyesi 2. Kitap Günleri kapsamında gerçekleştirildi.

“Gençlerin ellerinin kalem tutmasını amaçladık”

Ödül töreninde konuşan Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili Hayrettin Altunok, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün kültüre, eğitime ve okumaya büyük önem verdiğini belirterek şöyle konuştu; “Bugün devam eden Kitap Günleri gibi kültürel faaliyetlerimiz sürekli devam etmektedir. Dünyanın en başarılı kültür ve sanat festivalinin altında da yine Büyükçekmece Belediyesi’nin imzası bulunmaktadır. Türk edebiyatında önemli bir isim olan Ömer Seyfettin adına yapılan öykü yarışmasındaki amaç gençlerimizin ellerinin kalem tutmasına yönelik bir faaliyettir. Yarışmaya katılan ve emek veren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yarışmada ödül alan arkadaşlarımızı da tebrik ediyorum.”  

Ödüller törenle takdim edildi

Ömer Seyfettin adına düzenlenen öykü yarışmasının seçici kurulu Semra Atasoy, Nilgün Ilgaz ve Fatih Erdoğan’dan oluştu. Yarışmanın birincilik ödülünü Ali Baran Biberoğlu kazanırken, Esra Aslıhan Durmaz ikinci, Arzu Nurdaş ise üçüncü oldu. Ödül almaya hak kazanan yarışmacıların ödülleri Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili Hayrettin Altunok, Belediye Başkan Danışmanı Reşit Oral ve Belediye Başkan Danışmanı ve Kitap Günleri Koordinatörü tarihçi yazar Sacide Bolcan tarafından takdim edildi.