Ferhat Tunç Didim'de umut rüzgarı estirecek

Ferhat Tunç Didim'de umut rüzgarı estirecek

Sanatçı Ferhat Tunç, yarın Didim'de bir konser verecek. Tunç, cemevi bahçesinde düzenlenecek konser için dinleyicilerine seslenerek, 'Gelin, hep beraber kalbimizi sesimize katalım, yeniden yeşermek için' dedi.

Sanatçı Ferhat Tunç, 9 Ağustos Perşembe saat 20.30'da Didim Cemevi'nin bahçesinde, özel orkestrası eşliğinde bir konser verecek. Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi tarafından organize edilen konsere büyük katılım bekleniyor.

'EN PARILTILI SIĞINAĞIMIZ...'

Tunç, sosyal medya hesaplarından yarın akşam gerçekleştireceği konserle ilgili şu paylaşımda bulundu:

“Yaşama sevincimizi hırpalayan baskılar karşısında en parıltılı sığınağımız, sanatın birleştiren, umut veren, direnç katan o göz alıcı ruhudur hiç şüphesiz. Biz de yaşamın her alanında, göksel bir serüven gibi şarkılarımızla umut olmayı sürdüreceğiz. Sanatın kadim yankısına kalbimizi katmak, bu korku düzenine verilecek en anlamlı yanıttır. 

'YENİDEN YEŞERMEK İÇİN...'

Yaşadıklarımızdan öğrendik ki hiçbir şey sazın telini okşayan mızraptan, tınılardaki bilgelikten daha etkili değildir. 35 yıllık insanca yaşamın kodlarıyla örülü sanat mücadelemizin tanıklığını bugüne taşıyan şarkılarımızı hep birlikte söylemek için 9 Ağustos Perşembe günü, saat 20.30'da DİDİM’deyiz. Gelin, hep beraber kalbimizi sesimize katalım, yeniden yeşermek için...”

Konserde Tunç'a davulda Sunay Ersoy, bas gitarda İlker Şen, klavyeli çalgılarda İlhan Özgür, nefesi çalgılarda Erdi Arslan ve elektro/akustik gitarda Nuray Ahmed eşlik edecek.

VEKİL SEÇİLMESİ ENGELLENMİŞTİ

Aydın’da 24 Haziran seçimlerinde HDP’den milletvekili adayı olan Sanatçı Ferhat Tunç, 70 bin kadar yüksek bir oy almasına rağmen, ittifaklar politikası nedeniyle milletvekili seçilememişti. Tunç’un geçersiz sayılan 16 bin oy için yaptığı itiraz ise YSK tarafından reddedilmiş, halkın iradesi gasp edilmişti. Tunç, seçimden sonra çalışma yürüttüğü alanları ziyaret ederek halka teşekkür etmişti.