İstanbul'da otobüs durağa girdi!

İstanbul'da otobüs durağa girdi!

İstanbul Üsküdar'da özel halk otobüsünün durağa dalması sonucu ikisi kadın 3 kişi hayatını kaybetti, yaralılar hastaneye kaldırıldı. Kaza yapan otobüsün dün hizmete girdiği ve yeni nesil bir araç olduğu açıklandı. Özel Halk Otobüsü Şirketleri yetkilisi Ramazan Şen, "Sürücü kesinlikle süratli değil. Süratli olsa bu vaziyette olmaz. Beyin denilen bir şey var bu arabalarda. Arabanın beyni kitlenmiş ve şoför durduramamış" diye konuştu.

Dr. Eyüp Aksoy Caddesi'nde seyir halindeki Ataşehir-Kadıköy seferini yapan Selim Karakaya yönetimindeki 34 VN 7071 plakalı özel halk otobüsü, durağa yaklaştığı sırada Turan Duman yönetimindeki 34 TP 7072 plakalı İETT otobüsüyle çarpıştıktan sonra kontrolden çıkıp, otobüs durağında bekleyenlere çarptı. Durakta bekleyen yolculardan Aygül Erdoğan, Mustafa Erdoğan ve Perihan Çelik yaşamını yitirdi. Kazada yaralanan 3 kişiden 2'si Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, diğeri Sultan Abdülhamit Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Kaza nedeniyle Dr. Eyüp Aksoy Caddesi, 3 saat trafiğe kapandı. Sürücüler ifadeleri alınmak üzere karakola götürüldü.

'ARABANIN BEYNİ KİLİTLENMİŞ'

Üsküdar’daki kazayla ilgili İstanbul Özel Halk Otobüsü Şirketleri yetkilisi Ramazan Şen olay yerinde açıklama yaptı. Şen, kazanın ardından durağa dalan otobüsün şoförüyle görüştüğünü belirterek "Kendisi, ’araba benden çıktı, hiçbir şey yapamadım’ diyor. Araba kendi kendine kontrolü kaybetmiş. Arabayı durduramamış ve girmiş" diye konuştu.

Sürücünün  ’Süratli olduğu yönündeki’ iddiaların hatırlatılması üzerine Şen "Kesinlikle süratli değil. Süratli olsa bu vaziyette olmaz. Araba ambaleye kalkmış; beyin denilen bir şey var bu arabalarda. Arabanın beyni kitlenmiş ve şoför durduramamış. Frene bassanız, imdadı çekseniz yine de durduramazsınız" dedi.

'BEYİNLİ ARAÇLARDA BİNDE BİR BU OLAYLAR YAŞANABİLİYOR'

Bir basın mensubunun "Bu tür teknik hatalar sık oluyor mu" şeklindeki sorusuna Şen, "Oluyor. Bir ay önce aynı şeyi yine yaşamıştık. Beyinli araçlarda binde bir bu olaylar yaşanabiliyor. Gaz pedalının takılması söz konusu değil, beyinle alakalı bir şey" dedi.

OTOBÜS DÜN HİZMETE GİRMİŞ

İstanbul Özel Halk Otobüsleri şirketi, bugün Üsküdar'da meydana gelen feci kazayla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, kazayı yapan otobüsün dün hizmete girdiği ve yeni nesil bir araç olduğu belirtildi. Açıklama şöyle:

"Şirketimize bağlı olup, 13 numaralı Ataşehir-Kadıköy hattında çalışmakta olan C-241 kod ve 34 VN 7071 plaka numaralı özel halk otobüsü, bugün sabah saatlerinde Haydarpaşa Numune Hastanesi'nin arkasındaki Dr. Eyüp Aksoy Caddesi üzerinde, henüz bilinmeyen bir nedenle kontrolden çıkarak durağa dalmıştır.Meydana gelen elim kaza da 3 vatandaşımız hayatını kaybederken birçok vatandaşımız da yaralanmıştır. Kaza sonrasında olay yerine intikal eden görevlilerimiz tarafından olay takibe alınmış olup, kaza nedeni araştırılmaktadır. Kazaya neden olan otobüs dün itibarıyla (31/01/18) hizmete başlamış yeni nesil bir araçtır.

Elim kaza nedeniyle derin üzüntülerimizi ifade ederken vefat eden vatandaşlarımıza yüce Allah'tan rahmet ve mağfiret, ailesine ve akrabalarına başsağlığı, yaralı olan vatandaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz."

ÖLENLERDEN 2 KİŞİNİN FOTOĞRAFI


KAZADA ÖLENLERİN CENAZELERİ ALINDI 

Üsküdar'da halk otobüsünün durağa girmesi sonucu hayatını kaybedenlerin cenazeleri Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından ailelerine teslim edildi.

Üsküdar'da, sabah saatlerinde özel halk otobüsünün durağa girmesi sonucu hayatını kaybeden Mustafa Erdoğan(67), Aygül Erdoğan(56) ve Perihan Çelik'in cenazeleri otopsi raporu için Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Burada işlemleri tamamlanan cenazeler, ailelerine teslim edildi. Kazada ölen Mustafa Erdoğan'ın kardeşi Mehmet Erdoğan, Adli Tıp Kurumu önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 

"AĞABEYİM YANIMA GELİYORDU"

Otobüsün nasıl kaza yaptığına anlam veremediğini söyleyen Mehmet Erdoğan, ağabeyinin kendisiyle buluşmak için otobüs durağına gittiğini söyledi. Erdoğan, "Otobüsün freninin patladığını söylüyorlar. Yokuşu çıkan otobüsün freni patlarsa nasıl ileri doğru gidiyor? Ağabeyimle 2 gün önce görüşmüştük. Kız kardeşim yurt dışından geldi. Onu görmek için benim yanıma geliyordu" diye konuştu. Erdoğan'ın cenazesi Soğanlık Gasilhanesi'ne götürüldü. Erdoğan'ın, memleketi Elazığ'a defnedileceği öğrenildi. Aynı kazada ölen ve Mustafa Erdoğan ile soyisim benzerliği olan Aygül Erdoğan(56)'ın cenazesi ise Ağva'ya götürüldü.