Şule Çet davasında ilk duruşma başladı

Şule Çet davasında ilk duruşma başladı

Ankara'da bir plazanın 20’nci katında cinsel saldırıya maruz kaldıktan sonra atıldığı öne sürülen Şule Çet’in ölümüyle ilgili davanın görülmesine başlandı.

Ankara’da bir iş merkezinin 20’nci katından şüpheli bir şekilde düşerek hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Şule Çet’in ölümüyle ilgili davanın ilk duruşması bugün(6 Şubat 2019), Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi’nde sabah 10.00’da başladı. Tutuklu yargılanan sanıklar Çağatay Aksu ve Berk Akand, “cinayet”, “ırza geçme” ve “hürriyeti tahdit” suçlarından yargılanacak. 

BAKANLIK MÜDAHİL OLDU
Duruşmada ilk olarak sanıkların kimlik tespiti yapıldı. Daha sonra müdahillik talepleri alındı. Mahkeme heyeti, Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın müdahillik talebini kabul etti.

Duruşma için, Şule Çet'in ailesi, avukatı, çeşitli kadın dernekleri ve bazı sivil toplum kuruluşları, duruşmayı izlemeleri yönünde takipçilerine sosyal medyadan çağrı yapmıştı. 250 kişilik mahkeme salonuna sığmayacak derecede bir grup Çet davasına destek için duruşmaya katıldı.  Gazeteciler, milletvekiller, avukatlar, kadın dernekleri ve sivil toplum kuruluşlarından katılım gösterildi.

23 yaşındaki Şule Çet’in, 29 Mayıs’ta eskiden yanında çalıştığı Çağatay Aksu’nun ofisinin olduğu plazanın 20. katından aşağıya atlayarak intihar ettiği iddia edilmiş ancak cinsel saldırıya uğradığı ve ölümünün şüpheli olduğu ortaya çıkmıştı. Davada Adli Tıp Uzmanı Mehmet Nuri Aydın’ın “Bir kadın bir erkekle tenha bir yerde içki içmeyi kabul etmişse ve hele erkeğin yalnız yaşadığı evine, odasına giderek birlikte içmiş olursa cinsel ilişkiye rıza göstermiş sayılır” ifadelerinin yer aldığı bir mütalaa raporu olduğu öğrenilmişti.

"OLAY SONRASI TEMİZLİK YAPTILAR"
Hürriyet'ten Mesut Hasan Benli'nin haberine göre, şüpheli ölümden kısa bir süre sonra polislerce çekilen “dinlenme odası” fotoğrafı dava dosyasına girdi. Fotoğraf, şüphelilerin olay sonrası temizlik yaptığı iddiasına kanıt olarak gösteriliyor. Savcılığın hazırladığı iddianamede, fotoğrafta pencerenin  önünde duran sehpadaki tavlanın bile yerinden oynamadığı vurgulanıyor.

Şule Çet davasında ilk duruşma başladı