Türkiye İran: 2-1

Türkiye İran: 2-1

Dünya Kupası hazırlıklarını İstanbul'da sürdüren İran, dostluk maçında Türkiye ile bir araya geldi. Milliler 2 buçuk sene sonra ilk kez İstanbul'daki futbolseverlerle bir araya gelirken Türkiye sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı. Milliler Cenk'in 6 ve 50'deki golleriyle galibiyete uzanırken 90+2'de Dejagaj penaltıdan attığı golle skoru belirledi. 90'da penaltıya sebebiyet veren Ömer Bayram kırmızı kart gördü.

Türkiye A Milli Futbol Takımı, 2018 Dünya Kupası hazırlıklarını İstanbul’da Beşiktaş’ın Ümraniye Nevzat Tesisleri’nde sürdüren İran’la dostluk maçında bir araya geldi. İki buçuk yıl sonra ilk kez İstanbul’daki futbolseverlerle buluşan Türkiye, etkili bir oyun sergilediği maçta İran’ı 2-1’lik skorla mağlup etti.

Milliler’de Cenk Tosun 6 ve 50’de attığı gollerle galibiyeti elde ederken savunmada Çağlar Söyüncü ve Kaan Ayhan uyumu ile orta alanda Okay Yokuşlu’nun performansları göz doldurdu. İran’ın tek golü 90+2’de penaltıdan Dejagah’tan geldi. Ömer Bayram kaleye giden topa elle müdahale ettiği için 90’da penaltıya sebebiyet verdi ve kırmızı kart gördü. Türkiye’de Serdar Gürler, Deniz Türüç, Emre Akbaba, Umut Bulut ve Ömer Bayram ile Austria Wien forması giyen Tarkan Serbest forma şansı buldu.

İstanbul’a dönüş!

Türkiye, en son 17 Kasım 2015'te yine Başakşehir'de Yunanistan’a karşı sahaya çıkmıştı. 0-0 biten maçta FIFA, kural dışı futbolcu (Apostolos Giannou) oynattığı gerekçesiyle Yunanistan’ı hükmen 3-0 mağlup ilan etmişti. Türkiye'de oynanan son 11 milli maçın 7'si Antalya, 3'ü Eskişehir ve 1'i Konya'da oynanmıştı. 11 maç aradan sonra İstanbul seyircisinin önüne çıkan Milli Takım’ın rakibi İran Dünya Kupası'nda Portekiz, İspanya ve Fas ile B Grubu'nda mücadele edecek. İran'ı Portekizli teknik direktör Carlos Queiroz çalıştırıyor.

TÜRKİYE 2-1 İRAN

GOLLER: Cenk Tosun (6 ve 50) / Dejagah (90+2 pen)

Dk. 90+3: Maç sona erdi.

GOL! Dk. 90+2: İran’da Dejagah beyaz noktadan hata yapmadı.

Dk. 90: Kalemize giden topa elle müdahale eden Ömer Bayram penaltıya sebebiyet verdi ve kırmızı kart gördü.

Dk. 86: Türkiye’de son değişiklik. Hasan Ali çıktı, Ömer Bayram girdi.

Dk. 80: İran’da son değişiklik. Azmoun çıktı, Ghoochannejhad oyunda.

Dk. 77: Milli Takım’da Mehmet Topal ve Cenk Tosun çıktı Umut Bulut ve Tarkan Serbest oyunda.

Dk. 76: İran’da Jahanbakhsh çıktı, Torabi oyunda.

Dk. 75: Bu bölümde Milli Takım tempoyu düşürürken İran gol bulmaya çalışıyor. Türkiye savunmada dengeli bir görüntü sergilemekte.

Dk. 72: İran’da Cheshmi sarı kart gördü.

Dk. 71: İran’da Ansarifard çıktı, Dejagah oyunda.

Dk. 67: İran’da Shojaei çıktı, Ebrahimi oyunda.

Dk. 67: Roozbeh Cheshmi’nin Serdar Gürler’e yaptığı faulün ardından ceza yayı gerisinden serbest vuruş kazanıyoruz. Topun başına geçen Cenk Tosun sağ ayağıyla sert bir şut çıkarıyor ancak top hedefi bulmuyor.

Dk. 65: Milliler’de Yusuf Yazıcı çıktı, Deniz Türüç oyunda.

Dk. 58: Türkiye’de Emre Akbaba çıkıyor oyuna Oğuzhan Özyakup dahil oldu. İran’da Taremi ve Safi çıktı, Ghoddos ve Amiri oyunda.

GOL! Dk. 50: Yusuf’un derin pasında topla buluşan Cenk Tosun ceza sahasına girmeden yerden düzgün bir vuruşla skoru 2-0’a getirdi.

Dk. 46: İkinci yarı başladı.

Dk. 46: Milli Takım’da Cengiz Ünder çıktı, Serdar Gürler oyuna dahil oldu.

Dk. 45+1: İlk yarı sona erdi.

Dk. 43: Emre Akbaba hızlı hücuma çıkan rakibini durdurduğu için sarı kart gördü.

Dk. 34: Hasan Ali ve Cengiz Ünder ortaklığı ile Türkiye tehlikeli geldi. Cengiz’in pasında sol kanatta topla buluşan Hasan Ali rakibini çok şık geçti, Cengiz’in buldu, Cengiz’in şutunu kaleci Beiranvand son anda parmaklarının ucuyla dışarı gönderdi.

Dk. 27: Cenk Tosun’un kafayla indirdiği top sonrasında ceza alanı içinde topla buluşan Emre Akbaba, rakibine rağmen sol ayağıyla vuruşunu yapıyor ancak top az farkla yandan auta gidiyor.

Dk. 26: Jahanbakhsh sağdan ceza sahasına girdi, etkili şutunda Serkan başarılı.

Dk. 25: İran gole yaklaştı. Hajsafi karşı karşıya pozisyonda Serkan Kırıntılı’yı geçemedi.

Dk. 17: Milli Takımımız ikinci gole çok yaklaşıyor! Cenk Tosun’un akıl dolu pası sonrasında Yusuf Yazıcı ceza alanı içinde kaleci ile karşı karşıya kalıyor. Yusuf Yazıcı, sol ayağının içiyle vuruşunu yapıyor ancak Alireza Beiranvand ayaklarıyla gole izin vermiyor.

Dk. 15: Yusuf Yazıcı’nın pasıyla hafif sol çaprazda topla buluşan Emre Akbaba sol ayağıyla vuruşunu yapıyor ancak top farklı şekilde üstten auta çıkıyor.

Dk. 13: Serdar Azmoun’un ceza alanı sağ çaprazından yaptığı vuruşta savunmamızdan seken top kaleci Serkan Kırıntılı’da kalıyor.

Dk. 8: Yusuf Yazıcı, Cengiz Ünder’in sol kanattan girip verdiği pasta ceza sahası içinden topu üstten dışarı gönderdi.

GOL! Dk. 6: Mehmet Topal’ın güzel pasıyla ceza alanı sağ çaprazında topla buluşan Cenk Tosun, Roozbeh Cheshmi’den sıyrıldıktan sonra yaptığı net vuruşla topu ağlarla buluşturuyor.

Dk. 2: Cenk Tosun, Okay’ın pasıyla bir anda kaleciyle karşı karşıya kaldı. Ancak Cenk net pozisyonu değerlendiremedi.

Dk. 1: Maç başladı.

TÜRKİYE – İRAN

Stat: 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadyumu

Saat: 21.15

Hakem: Valentin Kovalenko

Türkiye: Serkan, Şener, Çağlar, Kaan, Hasan Ali, Mehmet Topal, Okay, Emre Akbaba, Yusuf, Cengiz, Cenk

İran: Beiranvand, Hajsafi, Cheshmi, Mohammadi, Shojaei, Pouraliganji, Ansarifard, Taremi, Jahanbakhsh, Azmoun, Rezaeian

GOLLER: Cenk Tosun (6 ve 50) / Dejagah (90+2)

Sarı kart: Emre Akbaba / Chesmi

KIRMIZI KART: Ömer Bayram (90)