Nazi eleştirisine Facebook'tan engel geldi!

Nazi eleştirisine Facebook'tan engel geldi!

Yunanistan'da bir gazetecinin, aşırı sağ parti Altın Şafak'ı 'Nazizm düşüncesini yeniden canlandırmakla' suçladığı bir paylaşımı Facebook tarafından kaldırıldı.

Yunanistan Adalet Bakanı Stavros Kontonis, AB Adalet ve İçişleri Konseyi'nin (JHA) toplantısında, Facebook'un, gazeteci Nikos Boyiopoulos tarafından paylaşılan ve Naziler tarafından 180'den fazla Giritlinin öldürüldüğü Kandanos katliamını konu alan bir paylaşımını sildiğini söyledi. Gazeteci, söz konusu paylaşımında Yunan aşırı sağ partisi Altın Şafak'ı Nazizmi yeniden canlandırmakla suçlamıştı.

AKAN TARAFINDAN ELEŞTİRİLDİ

Kontonis'e göre, söz konusu paylaşım Altın Başak'ın Neo-Nazi yönünü örtbas etmek ve Kandanos katliamının hatıralarını bulanıklaştırmak için silindi. AB Adalet ve İçişleri Konseyi Başkanı Julian King de, Yunan bakana destek vererek, sosyal medya politikaları konusundaki endişelerini dile getirdi.

Yunanistan'ın Altın Şafak partisi, aşırılıkçılık, ırkçılık ve Nazizm ile suçlanan milliyetçi ve göçmen karşıtı bir parti ve 70 kadar üyesi hakkında 'suç örgürü kurmak ve yönetmek' suçlaması bulunuyor.