Bir usta, bir mektup

Siyaset arap saçı oldu.. Söylenmedik söz, yazılmadık yorum neredeyse kalmadı.

Biz de Türk Basınının eski ustalarından, kimi zaman da eskimeyen ustalarından söz etmeye başladık.

Birileri basından elini çeker, sizlerin haber alma hakkınıza saygı duyar diye…

Türk basınında 60’ıncı yılını Ankara Gazeteciler Cemiyeti’nin organizasyonu ile  kutladığımız Mete Akyol’u bilir misiniz?

Türk basınının röportaj konusunda yaşayan  ustalarından biri Mete Akyol… Bir an önce sağlığına kavuşmasını dilediğim Fikret Otyam, kendisinden çok şey öğrendiğim merhum Halit Çapın gibi röportaj ustalarından…

Meslekte tam 60 yıl…  Mutu ağabey, şimdilerde Başkent Üniversitesi’nin bünyesinde Bütün Dünya dergisini sizlere sunuyor. 

12 Ekim 1969’da Milletvekili Genel seçimi yapılmıştır. Mete Akyol Milliyet Gazetesi’nde . İslamköy’de CHP’ye iki oy çıkmıştır. İslamköy Süleyman Demirel’in memleketi… Kim vermiştir bu iki oyu deyip yollara düşer..

Ve İslamköy’de o iki oyu CHP’ye kimin verdiğini araştırır.  Röportajdan anlarsınız ki, İslamköy’de yaşayan yabancılar oylarını birilerine göstermiştir sandığa atmadan, hatta İslamköy’de yaşayanların büyük bölümü de tanıklı oy kullanmıştır.

Günümüzde böyle kalemler azaldı…

İnsanlar kolay usta olmuyor ve ustalıklarını sürdüremiyor…

Bir mektup

Sevgili Işık Kansu ve Cumhuriyet gazetesinde olanları aktarmıştım sizlere… Bu yazıma bir ”özel mektup” geldi… 

“…Cumhuriyet'in yurtsever devrimci çizgisine darbe vurmak için telaş içinde olmasaydı künye ile durmadan oynayan ‘icracılar’ sizin kurgunuzda açıkça altı çizilen 1 Şubat Abdi İpekçi katliamı ile aynı gün Utku beyi çıkardıklarını söyleme hatasına düşmezlerdi…

Orhan Erinç size cevap verir mi bilemem, kendisi her yıl geldiği Abdi beyin anmasına gelmedi!!! Uzun yıllar TGC Başkanı, başkan yardımcısı olmuş dikkatli bir ustanın unutmasına imkan olamayacağına göre... Sorulardan mı kaçtı? 5 ay önce evini barkını, düzenini bırakıp okurun gözünü boyamak için de  olsa,  iftiharla taktim ettikleri Genel Yayın Yönetmenini  atmak, atılmasına göz yummaktan mı utandı? bilemem. Orada olan biri olarak gelmediğini kesinlikle biliyorum. Nail Güreli ustanın hastalığı galiba Orhan Erinç'i de olumsuz etkiliyor. Nail beyin etik değerleri yerleştirme, yayma ve koruma mücadelesini bilen ve yoldaşı olanlardan olduğunuzu düşündüren bu köşe yazısı için teşekkür ederim.

Sağ olun, var olun. 

Gülçin Gülan“

Not: Cumhuriyet muhabiri kardeşim Barkın Şık’ı son yolculuğuna uğurladık. Ailesine ve tüm sevenlerine sabır diliyorum. Işıklar içinde yat sevgili Barkın..

Önceki ve Sonraki Yazılar