Doğum Yardımı alabilir miyim?

İyi günler Hüseyin Bey

Benim 2001 ve2002 doğumlu 2 çocuğum var. Devletin sağladığı bu doğum yardımından alabilir miyim? Cevabınız için Teşekkürler

Merhaba Sayın okuyucumuz Devletin sağladığı doğum yardımı uygulaması Mayıs 2015 tarihi itibarı ile yürürlüğe girmiştir. Geriye dönük olarak eski yıllarda yapılan doğumlar için bir ödeme yapılması söz konusu değildir. Bu nedenle ne yazık ki bu yardımdan yararlanmanız mümkün değildir. İyi günler

Geçici iş göremezlik ödeneği alabilir miyim?

Merhabalar Hüseyin Bey


İş kazası soncu sürekli iş görmemezlik geliri alıyorum. Özel bir şirket de engelli olarak çalışıyorum sigortam normal asgari ücretten yatıyor bel fıtığından ameliyat
olsam SGK’dan istirahat parası alabilir miyim? Şimdiden teşekkürler.

Merhaba Sayın Okuyucumuz

Siz her ne kadar sürekli iş göremezlik geliri alsanız da engelli kapsamında çalışan bir sigortalısınız. Bu nedenle herhangi bir nedenle raporlu duruma düştüğünüzde geçici iş göremezlik ödeneğinden de yararlanabilirsiniz. İyi günler.

Ne kadar tazminat alırım?


Üç buçuk yıldır çalışıyorum ve iki aylık evliyim. Evlilik sebebiyle işten ayrılmak istiyorum. Acaba ne kadar tazminat hak ediyorum. Çok teşekkür ederim.

Merhaba Sayın Okuyucumuz

Bir çalışanın tazminat hesabı için aldığı brüt ücret ve ücrete ek olarak kendisine sürekli olarak sağlanmış sosyal hakları (yol, yemek yardımı, ikramiye, prim vb.) bilmek gerekmektedir. Siz bu yönde herhangi bir bilgi vermemişsiniz. Bu nedenle tazminatınızı hesaplayabilmek mümkün değildir. İyi günler.

Hala bekârlık soyadım gözüküyor

İyi günler Hocam SGK hizmet dökümümde hala bekârlık soy ismim görünüyor. Bunu nereden düzelttirebilirim. Ne yapmalıyım. Birçok yeri aradım bilgi almak için ama yardımcı olmadılar. Teşekkür ederim.

Merhaba Sayın okuyucumuz

SGK hizmet dökümünde geçmiş dönemlere ait olarak bekârlık soyadınızın görünmesi doğaldır. Evlilik sonrası ise bu değişikliğin otomatikman kayıtlara yansıması gerekirdi. Aslında çok önemli olmamakla birlikte şayet bu konuyu bu kadar önemsiyor iseniz. Size en yakın SGK Müdürlüğüne evlenme cüzdanınız veya Nüfus Müdürlüğünden alacağınız bir vukuatlı nüfus kayıt örneği ile başvurup gerekli değişikliği yaptırabilirsiniz. İyi günler.

Önceki ve Sonraki Yazılar