Suriye'den kritik açıklama "Kürt bölgesi diye bir şey yok"

Suriye'den kritik açıklama "Kürt bölgesi diye bir şey yok"

Suriye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Beşar Caferi, Cenevre'de "Suriye'de Kürt bölgesi diye bir şey yoktur ve ger türlü karar Suriye hükümeti tarafından alınır" ifadesini kullandı.

Erbil merkezli Rudaw kanalı, Suriye'de terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'nin hâkim olduğu bölgede düzenlenen yerel seçimleri Cenevre’de bulunan Beşar Caferi’ye sordu. Suriye'nin BM Daimi Temsilcisi Caferi ise, “Suriye’de Kürt bölgesi diye bir şey yoktur. Suriye’nin başkenti bellidir ve her türlü karar Suriye Hükümeti tarafından alınır” yanıtını verdi.

Muhabirin, “Sayın Cefari, bölgedeki değişimlerden bahsediyorsunuz. Bugün Kuzey Suriye’de yerel seçimler yapılıyor. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?” sorusunu Caferi  “Az önce de belirttiğim gibi; Suriye’de Kürt bölgeleri diye bir şey yoktur. Suriye bölgeleri diye bir şey var. Ayrıca başka bir şey daha var. Suriye’nin Kürt bileşeni var. Suriye’nin Kürtleri var, Aşurileri var, Çerkezleri var. Ancak onlar her şeyden önce Suriyeli’dir.” cevabını verdi.