"Vatandaşla devletin arası açılacak!”

"Vatandaşla devletin arası açılacak!”

Sözcü gazetesi yazarı Murat Muratoğlu, İmar Barışında başvuru süresinin uzatılmasıyla ilgili; "Paraya o kadar çok ihtiyaç var ki şimdilik göz yumuyorlar. Kesin olarak bir şey söyleyebilirim, ileride mahkemelere çok iş çıkacak." yorumunda bulundu.

İmar Barışı’nda süre 6 ay uzatıldı.

Sözcü gazetesi yazarı Murat Muratoğlu konu hakkında sozcu.com.tr’ye açıklamalarda bulundu.

İmar Barışı'nda süre uzatıldıİmar Barışı'nda süre uzatıldı

İmar barışından 50-60 milyar lira para toplanması hedeflenirken bu miktarın 15 milyar lirada kalması nedeniyle sürenin yine uzatıldığını söyleyen Muratoğlu, bunun beklenen bir gelişme olduğunu belirtti.

‘BİLMİYORLAR MI? BİLİYORLAR’

“Kaçak, ruhsatız bina yapmanızı engelleyemedim. Yasalar çıkarmama rağmen önüne geçemedim. Yapılaşmayı denetleyemedim. Bari parasını verin!” dediğini söyleyen Muratoğlu, “Bu imar barışında yapınızın inşaat alanıyla ilgili bilgileri girerken sorunlar da ortaya çıkıyor. Yasa kendiyle çelişiyor. Kimse de sana bu olmaz, burası kanuna uymaz demiyor! Verilen her para kabul ediliyor. Yapı kayıt belgesi veriliyor. Yanlış bilgi verenler sonra ortaya çıkarılırsa hem barıştan yararlanamıyor hem de verdiği para devlete kalıyor. Yanıyor! Bu yasada direk vatandaşın beyanının esas alınması sorun oluşturuyor. Görmüyorlar mı? Görüyorlar! Bilmiyorlar mı? Biliyorlar! Paraya o kadar çok ihtiyaç var ki şimdilik göz yumuyorlar. Kesin olarak bir şey söyleyebilirim, İleride mahkemelere çok iş çıkacak. Vatandaşla devletin arası açılacak!” ifadelerini kullandı.