CHP'li Engin: “Hedefimiz yüzde 80 oy oranına ulaşmak” 

 CHP'li Engin: “Hedefimiz yüzde 80 oy oranına ulaşmak” 

CHP Narlıdere Belediye Başkan adayı olarak belirlen Ali Engin, hakkında çıkan eleştiri ve protestoları değerlendirdi.

CHP İzmir’de yerel seçim çalışmaları sürüyor. Geçen günlerde Narlıdere Belediye Başkan adayı olarak belirlenen Ali Engin, Narlıdere’de büyük tartışma çıkardı. İlk olarak basında ‘FETÖ’yü övdü, destekledi’ iddialarının ardından, Narlıdere’de bir grup CHP’li ‘ithal aday istemiyoruz’ diyerek Ali Engin’in adaylığına protesto etti.

Kendisine yapılan protestoları BirGün’e değerlendiren Engin, “Ben çok seçim geçirdim. Her seçimde aday olmayan arkadaşlarımız, bu tür tavır göstermeleri normal bir şey. Ben İzmir’de iş adamıyım. 30 ilçeyi biliyorum. Başka ilçelerden de davet aldım” dedi. MHP ile yarışacaklarını belirten Engin, “Hedefimiz yüzde 80 oy oranına ulaşmak” ifadelerini kullandı.

“GECE GÜNDÜZ ÇALIŞACAĞIZ”

Adaylığı ile ilgili açıklamalarda bulunan Engin, “İzmir’de partimin il başkanlığını, yöneticiliğini yaptım. Sonraki yıllarda da partimizde çeşitler görevler yaptım. Belediye başkanlığı için başka ilçeden müracaat yaptım. Başka ilçelerden de ‘Bizim ilçemizden aday ol’ diye talepler geldi. Genel Merkezimiz de bir değerlendirme yaptı. Bu iş bir meslek değil. Bir çok özelliğin bir arada olması lazım. Bu özelliklerimizden dolayı, icraatçı kişiliğimden, partiye emeğimden, şehir iyi tanımamdan dolayı beni Narlıdere’den aday gösterdiler. İzmir’in çok önemli ilçesi. Gerek doğasıyla, gerek nüfus dokusu, bütün inançların birlikte huzur içinde yaşaması ile önemli bir ilçe.

Bu ilçede elimden geldiğince çalışacağım. Bana duyulan inancı şaşırtmayacağım. Gece-gündüz çalışacağız. Hedefimiz yüzde 80. CHP ve MHP yarışı olacak. Bu seçim sadece CHP sorunu değil,  Türkiye’nin geleceği. Böyle bir dönemde aday oldum. En iyi şekilde partimizi ve Narlıdere’yi temsil edeceğiz. Narlıdere’yi hem koruyacağız hem de kalkındıracağız” diye konuştu. 

BU TÜR TAVIR GÖSTERMELERİ NORMAL BİR ŞEY  

Narlıdere’de CHP’li bir grubun ‘ithal aday istemiyoruz’ protestoları ile ilgili düşüncelerini sorduğumuzda Engin, “Ben çok seçim geçirdim. Her seçimde aday olmayan arkadaşlarımız, bu tür tavır göstermeleri normal bir şey. Ben İzmir’de iş adamıyım. 30 ilçeyi biliyorum. İl başkanlığı yaptım. Yine böyle bir yerel seçim yönettim. Bütün sokakları biliyorum. İyi bir yönetici olduğumu düşünüyorum. Narlıdere’yi kalkındıracağıma, gecekonduları yenileyeceğime, hak yemeden, haksızlık yapmadan ilçemizi kalkındıracağım. Diğer aday adayları arkadaşlarım da çok çalıştı. Ama er ya da geç o arkadaşlarım da CHP’de görevler alacaktır. Bu tür tartışmalarla kendimizi yıpratmanın anlamı yok” şeklinde cevap verdi.

“NEREDE BİR HAKSIZLIK VARSA ORADA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Narlıdere Belediye Başkan adayı olmasının ardından basında, ‘zamanında FETÖ’yü övdü, destekledi’ şeklinde çıkan haberle Engin şöyle yanıt verdi:

“Ben bir Cumhuriyetçi ve Atatürkçü bir öğretmen çocuğu olarak, hayatım bu tür gerici, İslamcı örgütlerle mücadele ederek geçti. İzmir’de, Türkiye’de kim mazlumsa, kim haksızlık görüyorsa, kim hukuksuzluğa uğruyorsa onlar için mücadele edeceğim.

O zaman da bütün hukuksuzluklara karşı sosyal-demokrat bir kişilik olarak karşı çıktım. Belediye Başkanı olduğum da, bu tek adam rejimi herhangi bir kişi veya kuruma haksızlık yaptığında, onun karşısında en önde biz olacağız. Ben bu mücadeleyi İl Başkanı olduğum dönemde Gezi eylemlerinde gösterdim. FETÖ’nün organizasyonu olan ‘büyükşehir davası’ndaki mücadelem ile gösterdim. 30 yıldır her 1 Mayısta en önde katılan biri olarak bunu yaptım. Bizim parti içi bu tür küçük oyunlar, yaftalamalar tutmaz.

Her ilçeden ‘İlçemizden aday ol’ talebinde bulundular. Ali Engin, bir ilçeye aday olduysa, birilerinin koruması ile değil verdiği mücadele ile olmuştur. İzmir’de her şey çok güzel olacak. Ben her zaman doğru bildiğimi yaptım. Kim haksızlığa uğrarsa, Ali Engin yine orada olacak. Kılıçdaroğlu orada olacak. 

CHP, birtakım FETÖ’cü diye sonradan ortaya çıkan basın kuruluşların kapatılması ve baskı görmesinden dolayı bütün CHP’liler oradaydı. HDP’li belediye başkanları kendilerini zincire vurduğu zaman yine CHP oradaydı. Nerede bir haksızlık varsa orda olmaya devam edeceğiz. İzmir’i kaba koymaya çalışanlar her zaman yanılacaklar” diye konuştu.