CHP’li Tekin: İstanbul'un kanını emiyorlar

CHP’li Tekin: İstanbul'un kanını emiyorlar

İstanbul’un 496 deprem toplanma alanından geriye sadece 77’sinin kaldığını ifade eden Gürsel Tekin, büyük rant elde eden lobilerin ortaya çıkarılması çağrısında bulundu.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “İstanbul'un tarihi, ekolojik ve doğal kaynaklarını yok eden, usulsüz iş ve işlemlerle haksız kazanç temin eden beton lobisinin ortaya çıkarılması” için Meclis araştırma önergesi verdi.

“Gözü dönmüş bir avuç adam, vampir gibi İstanbul'un kanını emiyor. Bunlar çağın Drakula'sı beton lobisidir. Bunlar İstanbul'da yaşıyor, İstanbul'un bütün kaynaklarını sömürüyor, zenginleşiyor, şişiyor. İstanbul'u İstanbullular mı yönetecek yoksa paradan başka bir şey düşünmeyen bir rant çetesi mi?” denilen önergede şu görüşlere yer verildi:

50 MİLYAR DOLARLIK RANT

“İstanbul'un planlı, düzenli ve yaşanabilir bir şekilde, tüm İstanbulluların ve Türkiye'nin çıkarına olacak şekilde gelişimini engelleyen bu anlayışa bir an önce dur demedikçe, İstanbul'da planlı bir kent oluşturma şansı tamamen kaybedilecektir. İstanbul'un rant haritasına göre belli bir grubun 50 milyar dolara yakın haksız kazanç elde ettiği ortaya çıkmaktadır. Bu işleri yapan şahıslar birbirinden bağımsız değil, birbirleriyle iştirak halinde ve organize bir şekilde hareket etmektedir. İstanbul'da olası bir depremde 496 toplanma alanından geriye sadece 77'si kalmıştır. Rant için toplanma alanına bile el koyabilecek kadar gözü dönmüş kişiler, plazalar dikip banka hesaplarını büyütürken, İstanbullular barakada ve çadırlarda yaşamaktadır.”

Sözcü