Muhteşem Yüzyıl'ın Hürrem'i meğer o olacakmış

Muhteşem Yüzyıl'ın Hürrem'i meğer o olacakmış

Bir döneme damga vuran Muhteşem Yüzyıl dizisinde Hürrem karakterine hayat veren Meryem Uzerli'nin yerine meğer o isim düşünülüyormuş.

Muhteşem Yüzyıl dizisiyle ilgili ortaya çıkan bir gerçek herkesi şok etti. Meğer Meryem Uzerli'nin başarıyla canlandırdığı "Hürrem Sultan" karakteri için ilk olarak o isme teklif gitmiş.

651a86859c5bdab280ffd53544af661d.jpg

Başrollerinde Halit Ergenç, Meryem Uzerli, Nebahat Çehre ve Okan Yalabık'ın rol aldığı Muhteşem Yüzyıl dizisinde Osmanlı İmparatorluğu padişahı Kanuni Sultan Süleyman'ın saltanatı konu alınmıştı.

Kanuni Sultan Süleyman'a Halit Ergenç, 'Hürrem Sultan'a ise Meryem Uzerli'nin can verdiği dizide meğer Hürrem Sultan rolü için o isim düşünülmüş.

290520131825293878971-2.webp

HÜRREM İÇİN ÖNCE O İSME TEKLİF GİTTİ

Meryem Uzerli'nin kariyerinde dönüm noktası olan Hürrem karakteri için başka bir isme teklif götürüldüğü ortaya çıktı. 

Hürrem Sultan rolü için ilk teklif Fahriye Evcen'e gitmiş. Yaprak Dökümü dizisini bitiren ve biraz dinlenmek isteyen Fahriye Evcen, rolü kabul etmeyince o rol Meryem Uzerli'nin olmuş.

fahriye-evcen-teknede-mankenler-gibi-poz-verdi-370cd579.webp

MERYEM UZERLİ KİMDİR?

 

Tam adı Meriem Sahra Uzerli olan Meryem Uzerli, 12 Ağustos 1983 yılında Almanya’da doğmuştur. Schauspielstudio Frese’de oyunculuk ve tiyatro eğitimi alan Uzerli, Almanya’da birçok tiyatro, televizyon filmi ve dizide yer aldı. Onun Türkiye’de adını duyurması ise 2011 yılında yer aldığı “Muhteşem Yüzyıl” dizisinde canlandırdığı “Hürrem Sultan” karakteri ile oldu. Dizideki başarılı oyunculuğu ile birçok ödül kazanan Meryem Uzerli ayrıca; “Annemin Yarası”, “Gecenin Kraliçesi”, “Öteki Taraf” gibi yapımlarda yer aldı.