Yunan askeri tutuklamıştı! Flaş gelişme...

Yunan askeri tutuklamıştı! Flaş gelişme...

Edirne Pazarkule Sınır Kapısı'ndan yasa dışı olarak Yunanistan'a geçtiği iddiasıyla gözaltına alınan ve Orestiada'da dün çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakılan Edirne Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü kepçe operatörü Musa Alerik (38), bugün serbest bırakılarak, Türkiye'ye geldi.

Edirne Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nde kepçe operatörü olarak çalışan Musa Alerik, 4 gün önce Pazarkule Sınır Kapısı’nda su hattı yenileme çalışmaları sırasında, kullandığı kepçeyle birlikte Kastanies Sınır Kapısı’nı 8 metre geçtiği iddiasıyla Yunanistan askerleri tarafından gözaltına alındı. Askerler kepçeyi Kastanies gümrüğüne çekerken, Alerik, götürüldüğü Orestiada kentinde önceki gün çıkarıldığı İlk Derece Mahkemesi’nde, ‘izinsiz giriş yaptığı’ için 5 ay hapis ve 1500 euro para cezasına çarptırdı. Alerik’e verilen 5 ay hapis cezası 3 yıllığına ertelenirken, mahkeme kepçeye el konulması kararı verdi.

Mahkemenin serbest bıraktığı Musa Alerik, daha sonra ülkeye pasaportsuz girdiği için işlemlerinin yapılacağı belirtilerek, Orestiada Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Burada işlemleri tamamlanan Alerik, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu ve Edirne Belediyesi’nden giden bir heyet tarafından Orestiada Emniyet Müdürlüğü’nden teslim alınarak, Pazarkule Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye getirildi. Alerik’i burada Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, annesi Zeynep, babası Nadim Alerik ile eşi oğlu Onur ve yakınları karşıladı. Alerik, yakınlarına sarıyarak hasret giderdi.

BANA İYİ BAKTI

4 gün boyunca Yunanistan’da tutulan Musa Alerik, gümrük kapısı içerisinde su şebekesi çalışması yaptığını belirterek, “Ben çalışma sahamın içine giderken Yunan tarafına gitmişim. Ben karşıdaki Yunan askerlerini, Türk askeri zannettim, yanlarında gittiğimde Yunan olduklarını anladım. Yabancı dil bilmediğim için kendimi onlara anlatamadım. Farkında olmadan kepçeyle onların tarafına geçmişim. Hiç bir tepki vermedim. Bana ‘sen bir suç işledin, biz seni Yunanistan’a götüreceğiz’. Oraya gittim misafir gibi karşılandım, hiç bir kötülük görmedim. Yunan polisinden de, avukatlarımda yanımda bana destek oldular. Konsolosluk da yanımda oldu. Hiç bir sorunum yok. Allah’a şükür iyiyim. Oranın polisleri, herkes bana iyi baktılar. Beni misafir gibi karşılamadıklar, beni suçlu gibi görmedim, buna emin olun. En çok ailemi ve arkadaşlarımı özledim. Böyle bir hata yaptığımdan dolayı Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’da da özür dilerim” dedi.

Alerik’in sarılıp elini öptüğü Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a Alerik ve ailesini geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, şunları söyledi:

“Gönül bu tür olaylar olmasın istiyor, maalesef zaman zaman yaşanıyor. Dışişleri Bakanlığı’na teşekkür ederim. Olayın ilk anından bu yana sayın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu’na çok teşekkür ediyoruz. Yunan makamlarına da teşekkür ediyoruz, bize göre her kadar Musa’nın alınması doğru bir olay olmasa da. Burası tampon bölge, geçiş yolu herkes bu yolu kullanıyor. Orada Yunan askerlerin aceleci davranışı söz konusu. Ama sonuç itibariyle Yunan mahkemeleri üzerlerinde bir gölge olmadan kararını verdiler. Musa kardeşimiz orada dinlenmiş oldu. Türkiye ve Yunanistan çok uzun yıllardır, binlerce yıldır komşular. Bu komşuluk bundan sonra binlerce yıl devam edecek. Biz yine bu bölgede bakın bir örnek vereyim, geçen yıl kar yağdığında bizim belediyemizin greyderi Yunanistan gümrüğüne kadar giderek bu yolu açmıştı. Yine yaz aylarında sinekle mücadele kapsamında araçlarımız gidip orada ilaçlama yapıyorlar. Yunan makamlarının gene bir ihtiyacı olduğunda bizim araçlarımız bu çalışmaları yine yapacaklar. Kırgınlığımız söz konusu değil. Allah yardımcımız olsun.” Alerik, daha sonra ailesi ile birlikte evine gitti.