Asıl tehdit AKP'dir

AKP Hükümeti sonunda Türkiye ile Suriye’yi savaşın eşiğine getirdi. AKP’nin desteklediği, silah, para ve üs verdiği siyasal İslamcı terör örgütü IŞİD, dün Kilis’te Türk askerlerini vurdu.

Türkiye artık Suriye bataklığına sürüklenmiş durumda. Arap dünyasının son laik rejimine saldıran dinci teröristleri destekleyenler kanlı boğazlaşmayı sonunda Türkiye’ye taşıdılar. 

Erdoğan-Davutoğlu ikilisinin izlediği politika Türkiye’yi ateşe atıyor. Bölge siyasetine, sosyolojisine ve tarihine hâkim olmayan; Ortadoğu’da olup bitene hamaset edebiyatı ve imam-hatip tedrisatı seviyesinde bakanların Yeni Osmanlıcılık hayalleri tam bir fiyaskoya dönmüş durumda.

Bilinmeli ki, IŞİD Türkiye’yi yeni vurmadı. IŞİD 2 yıl önce Reyhanlı’da, 4 gün önce Suruç’ta saldırdı. Kilis’te yitirdiğimiz askerin kanında MİT TIR’larıyla dinci teröristlere silah gönderenlerin payı var. IŞİD, bütün siyasal İslamcı örgütler gibi güçlenince önce kendisini besleyen eli ısırdı.

Olan bundan ibarettir.

Suriye sınırında IŞİD bahanesiyle çıkacak bir çatışma ve ardından gelecek müdahalede başka bir kirli hesap daha olabilir; Türkiye’yi savaşa sokarak AKP ve Erdoğan’ın seçimlerde aldığı ağır yenilginin üzerini örtmek...

Seçimlerde düşürülen AKP Hükümetini iktidarda tutarak fiili başkanlık rejimini sürdürmek... Ve ülkeyi kendileri için en elverişli anda erken seçime götürmek.

Bu değerlendirme fazlasıyla komplo teorisi gibi görünebilir, ama, paranoyak olmanız takip edilmediğiniz anlamına gelmez. Savaş tuzağına düşülmemelidir.

Bir çift sözümüz de Suruç katliamını kınayınca PKK’ya destek vermiş olacağını sananlara… Gördünüz mü IŞİD’in nasıl bir örgüt olduğunu? Anladınız mı, olaylara dar milliyetçilik açısından bakmanın vicdanları karartıp insanı nasıl körleştirdiğini!

AKP-Erdoğan iktidarı artık ülke için bir tehdit ve güvenlik sorunudur. Mezhepçi faşizan iktidar gitmeden bu ülkeye huzur, istikrar ve barış gelmeyecektir.

Yapılacak ilk şey, bu gerici iktidardan kurtulmaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar