İzmir'de ters köşe siyaset

İzmir Büyük Şehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kültür Park'ın Revizyonu için yaptığı planlamayı İzmirli gazetecilere Tarihi Asansörde bir yemekle tanıttı. Yemekler ve oturma düzeni özenle hazırlanmıştı. Neler yapılacağı görsel bir sunumla tanıtıldıktan sonra konu soru cevap kısmına geldi. İşte tam o noktada Başkan Kocaoğlu, Kültür Park'ın geleceğinin konuşulduğu toplantıda kendi siyasi geleceğiyle ilgili iddialı mesajlar da verdi. 

Kocaoğlu: 13 yıl daha buradayım

Kocaoğlu, Kültür Park'ın duvarlarının yıkılıp yıkılmayacağı konusunda bir soruya, ''12 yıldır başkanım, ben o duvarı yıkmayacağım. 13 yıl daha buradayım, benden sonrakiler isterse yıksın'' esprisiyle karışık, bir daha ki  dönemde aday olacağının mesajını verdi. Akıllara, Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı Gökçek gibi beşinci dönem rekoruna mı koşuyor sorusu geldi. Uzun süredir İzmir'de AKP, CHP ve MHP siyasetini gözlemliyorum. Başkent siyasetinin aksine İzmir'de, AKP ve CHP ters senkronizasyonu işliyor. İzmir'de iktidarı elinde tutan CHP, Aziz Kocaoğlu'yla CHP siyasetini yönetiyor. Bazı partili ve İzmirliler ise ; ''Kocaoğlu, İzmir'i değil CHP'yi yönetiyor. CHP'yi yöneten İzmir'i yönetir''  düşüncesini taşıyor. 

Niçin ters köşe siyaset?

Evet, CHP'yi yöneten İzmir'i yönetir düşüncesi çok doğru. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AKP'yi yöneten Türkiye'yi yönetir mantığıyla paralel bir düşünce. Bunu da Davutoğlu’nun AKP'den uzaklaştırılmasıyla görmüş olduk. Bu nedenle İzmir'de AKP İl Başkanı Bülent Delican'ın işi gerçekten çok zor. AKP adına İzmir zor olmasına zor da, Başkan Delican da muhalefet yapabilecek kadar yeterli mi? bu da başka bir konu. Kısacası İzmir CHP, CHP İzmir demek… Kocaoğlu da bu durumu çok iyi biliyor. CHP'yi yönet, İzmir zaten senin mantığı devam ettiği sürece sular daha çok 5 gün kesilir.

Önceki ve Sonraki Yazılar