AKP'li belediyeden tepki çeken harcama! 216 bin TL'ye...

AKP'li belediyeden tepki çeken harcama! 216 bin TL'ye...

Hükümet yeni tasarruf tedbirleri açıklarken, AKP’li Şahinbey Belediyesi’nin yakın zamanda 216 bin TL’ye kahve fincanı alması tepkiyle karşılandı.

Ekonomik  krizin artmasıyla hükümet yeni tasarruf tedbirleri açıklarken, AKP’li Şahinbey Belediyesi’nin yakın zamanda 216 bin TL’ye kahve fincanı alması tepkiyle karşılandı.

AKP'li belediyeden tepki çeken harcama! 216 bin TL'ye...

Evrensel’e konuşan CHP Meclis Üyesi Mehmet Dokbay, belediyeden, fincanların yeni doğan bebeklerin ailelerine hediye olarak alındığı bilgisi verildiğini söyleyerek, “Yeni doğan bebek kahve fincanını ne yapacak, kahve mi içecek? Madem öyle yeni doğan bebeğe mama, bez alsınlar. Millet çocuğuna bez alamazken, kahve fincanı peşindeler” dedi.

Gaziantep’in Şahinbey Belediyesi’nin ihale ile 216 bin lira değerinde kahve fincanı aldığı ortaya çıktı. Ön ihale duyurusu yapılmadan direk sonucu açıklanan ihale CHP tarafından belediye meclis toplantısından gündeme taşındı.

AKP'li belediyeden tepki çeken harcama! 216 bin TL'ye...

‘FİNCANLARIN ACELESİ NEYDİ, NEDEN ALINDI?’

Meclis toplantısında gündem dışı söz alan CHP Meclis Üyesi Mehmet Dokbay,  “30.05.2018 tarihinde 223 bin liralık kahve fincanı alımı ile ilgili ihale açılmış, bu ihaleyi Kütahya’dan bir firma 216 bin liralık teklif ile kazanmış. Hükümet sürekli tasarruf tedbirleri ile ilgili genelgeler yayınlıyor. Bu kahve fincanları neden alındı acelesi neydi” diye sordu.

TASARRUF UYGULUYORLARMIŞ

Dokbay’ın sorusuna cevap veren Şahinbey Belediye Başkanvekili Cuma Güzel ise, ihtiyaçların daha önceden belirlendiğini sonrasında bununla ilgili ihalenin yapıldığını belirterek, ihale sonuçlandıktan sonra “ben almayayım diyemezsiniz” dedi. Güzel, tasarruf tedbirlerini tam şekli ile uyguladıklarını iddia etti. Kahve fincanlarının ne için aldığı ile ilgili de Güzel, şu ifadeleri kullandı: “Belediye bünyesinde çeşitli projelerimiz var. Evlilik Okulu, Hoş Geldin Bebek, Yetim Ailelerle ilgili programlarımız var. Bunlar kapsamında hediye olarak ailelere veriliyor” dedi.

‘MİLLET ÇOCUĞUNA BEZ ALAMIYOR’

Yaşanan durum üzerine Evrensel’e konuşan CHP Meclis Üyesi Mehmet Dokbay, “Tasarruf tedbirleri ne zaman yayımlandı. Ne zamandan beri ekonomik kriz var. 1 yıldır yaklaşık. Bu kahve fincanlarını da 5 ay önce alıyorlar. Memlekette ekonomik kriz var. Her şey bitti de bunun acelesi neydi. Halk ekonomik dar boğazdayken hükümet tasarruf tedbirleri yayınlamışken bunlara ne gerek vardı. Bu acil bir ihtiyaç değil. Kendileri ‘iyi ki doğun bebek kampanyasında doğan bebeklerin ailelerine hediye etmek için aldık’ diyorlar. Yani yeni doğan bebek kahve fincanını ne yapacak, kahve mi içecek? Madem öyle yeni doğan bebeğe mama, bez alsınlar. Millet çocuğuna bez alamazken, kahve fincanı peşindeler. Kamu yararına acil bir ihtiyaç olsa bunun yanındayız. Kahve fincanı acil bir ihtiyaç değil, hem de böyle bir dönemde. Millet ekmek bulamıyor. Çöpte ekmek topluyorlar. Bunlar Kahve fincanı diyorlar” dedi.

İnanç YILDIZ/EVRENSEL