İYİ Parti'den anket tepkisi

İYİ Parti'den anket tepkisi

24 Haziran Seçimleri'ne gidilirken anketler de peş peşe açıklanıyor. Araştıma şirketleri yaptıkları anketleri kamuoyu ile paylaşıyor. Bu anket sonuçlarından birini de SONAR açıkladı. Ankete İyi Parti'den tepki geldi.

 İYİ Parti Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Aytun Çıray, son yayınladığı ankette Meral Akşener’i az oy alacağını açıklayan SONAR’ın sahibi Hakan Bayrakçı’ya tepki gösterdi.

SONAR'ın araştırmasında 24 Haziran'da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi için Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzde 48.30, Muharrem İnce'nin yüzde 31.40, Meral Akşener'in yüzde 9.50, Selahattin Demirtaş'ın yüzde 8.20, Temel Karamollaoğlu'nun yüzde 2.10 ve Doğu Perinçek'in yüzde 0.50 oy alacağı tahmin edildi.

Bu rakamlara karşı çıkan Aytun Çıray, sosyal medya hesabından, “Sn Hakan Bayrakçı'ya açık çağrı: Sizi son açıkladığınız anketin örneklemini, kaç kişiyle ve kimlerle yaptığınızı, hangi şehirlerde yaptığınızı, hangi zaman aralığında yaptığınızı ham dataları ile açıklamaya davet ediyorum” ifadelerini paylaştı.