CHP'li Yücel'den Erdoğan'a İZBAN cevabı!

CHP'li Yücel'den Erdoğan'a İZBAN cevabı!

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İstanbul'da katıldığı parti toplantısında söylediği ve İZBAN grevine ilişkin Cumhuriyet Halk Partisini hedef alan sözlerine, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'den "Bilerek söylediyse ayıp, bilmeden söylediyse komik" yanıtı geldi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul İl Başkanlığı toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulunurken, İZBAN grevini de gündemine aldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İzmir'de İZBAN'da grev var. Hadi buyur neden çözmüyorsunuz? CHP, mantığında grev var. Onunla övünüyor ya. Onunla yaşamak kendisi için gurur. Tamam da... O insanlar için çile. CHP, çiledir. Ama biz halkımıza bu çileyi çektirtmedik. Biz halkımıza bu zulmü yaptırtmadık. Susuzluğu, hava kirliliğini, çöpü yaşatmadık" ifadelerini kullandı. 

İZBAN'DA GREV GÖRÜŞMELERİNİ HÜKÜMET YÖNETİYOR

Erdoğan'ın sözlerine CHP İzmir cephesinden yanıt İl Başkanı Deniz Yücel'den geldi. ?Yücel açıklamasında şu ifadeleri kullandı: Sayın AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı İZBAN grevi üzerinden CHP'yi eleştirmek istemiş ama yaptığı yanlış açıklamayla, aslında kendi başında olduğu hükümeti eleştirmiştir. Sayın Erdoğan'ın anlaşılan İzmir ve İZBAN konusunda hala yeterli bilgisi yok. İZBAN' hükümetin ve yerel yönetimin yüzde 50 ortaklığı ile kurulmuştur. Üstelik bu dönem grev görüşmelerini Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) yürütüyor. Peki TCDD kime bağlı çalışıyor? hükümete. Hükümet de şu an kim var? Kendisinin Genel Başkanı olduğu AKP. Yani İZBAN' da grev görüşmelerinde hükümet de yer alıyor. Eğer Sayın Erdoğan, bu yanlış bilgilerle İZBAN üzerinden CHP'ye bu sözleri söylediyse ayıp, bilmeden söylediyse de komik olur. Ülkenin neden bu halde olduğu belli. Cumhurbaşkanı'nın kendi iktidarının yürüttüğü grev görüşmelerinden haberi bile yok!

BU SUÇLAMALAR İZMİR NEZDİNDE KARŞILIK BULMAZ

Yücel, İZBAN' da İzmir Büyükşehir Belediyesi ve hükümetin yüzde 50 ortaklığı olduğunu tekrarlayarak, "İZBAN aslında ortak çalışmanın güzel bir örneği. Ancak İZBAN' da bu dönem zam ve grevle ilgili görüşmeleri büyük oranda hükümet kanadı yönetiyor. Büyükşehir Belediyemiz de, İzmirliler grev süresince mağdur olmasın diye Metro'da, İZDENİZ' de sefer sayılarını arttırdı. Şehir içi otobüs ulaşımında otobüs sayısını ve sefer sayılarını arttırıp, İZBAN güzergahına göre seferleri uzatarak, İzmirlilerin grevden  minimum düzeyde etkilenmesini sağladı.   Bunu İzmirliler biliyor ama anlaşılan AKP'lilerin haberi yok. Grevle ilgili olarak CHP'nin veya Büyükşehir Belediyesinin eleştirilmesi, hedef gösterilmeye çalışılması, İzmir nezdinde karşılık bulmayacak, nafile söylemlerdir. İZBAN' da her şey yolunda giderken İZBAN'ı kendileri hayata geçirmiş  gibi davrananlar, sıra işçilerin demokratik ve anayasal hakları olan grev görüşmelerine geldi mi bu işten sıyrılmak için üç maymunu oynayamazlar. Dileğimiz bir an önce toplu sözleşmenin imzalanması ve hem işçilerimizin işlerinin başına dönmesi, hem de İzmirlilerin yeniden İZBAN’a kavuşmalarıdır" diye konuştu.